Actueel.

Onderzoek toont hoge correlatie tussen authenticiteit en geluk aan

ma 05 nov 2012

Jezelf kunnen zijn heeft een grote invloed op het ervaren van geluk op je werk.  Uit recent onderzoek van Humanage blijkt dat er een sterke correlatie tussen authenticiteit en geluk, en tussen eigenaarschap en geluk bestaat.

Hoe beter je je bewust bent van je talenten en waarden, hoe meer inzicht je hebt in:

  • wie je bent
  • wat je kunt
  • hoe meer je jezelf kunt zijn (authenticiteit)
  • hoe beter je je eigen leven in de hand kunt nemen
  • bewust keuzes kunt maken (eigenaarschap)
  • en,  hoe meer geluk je in je werk zal ervaren.

Een belangrijke constatering omdat dit organisaties verder kan helpen een omgeving te creëren waar medewerkers zichzelf beter  sturen in een complexere wereld die meer veel meer van hen vraagt. Om dus te voorkomen dat professionals zich teveel belasten (burn-out)  of niet of de juiste manier belasten (bore-out) moeten ze op zoek naar hun kwaliteiten, wie ze zijn (authenticiteit), waar ze energie van krijgen  en bevlogen door raken.

Uit eerder onderzoek van Van Harte & Lingsma (november 2011) bleek al dat we zelf een grote bijdrage kunnen leveren aan ons werkgeluk. Dat betekent dat ondanks ons denkbeeld gelukkig te worden van een prettige werkomgeving, onze eigen instelling minstens zo belangrijk is.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Dhian Sioe Lie - donderdag 8 november 2012

Kunt u ook publiceren welk onderzoek dit is? Nog beter het onderzoek zelf te is publiceren. Mvrgr. Dhian Sioe Lie

Rob van Viegen - donderdag 8 november 2012

Dit gegeven is toch al veel langer bekend? Er is meer onderzoek naar gedaan met dezelfde resultaten. Interessant vind ik dat het streven naar invloed en autonomie dat wij allen in ons hebben, nogal haaks staat op de manier van (beeldscherm)werken in veel functies. Bij bijv. medewerkers van callcentra en verzekeringsacceptanten bepaalt het script op het beeldscherm exact wat je op welk moment moet doen en daar heb je geen enkele invloed op. Bij sommige dure automerken zie je het tegendeel, nl. een monteur die zelfstandig en in zijn eigen tempo een hele motor bouwt, met inzet van al zijn vakkennis. hij mag zijn naam op de motor zetten; het product waar hij trots op is. Dat is een mooie vorm van autonomie en natuurlijk ook erkenning van zijn kunnen door de werkgever.