Actueel.

Column: Loopbaancoaches van talent!

ma 06 feb 2012

Wekelijks keek ik, en miljoenen met mij, naar The Voice of Holland. Met een jury die bestond uit collega’s van jou en mij. Het zijn tenslotte coaches die je verder kunnen helpen naar een loopbaan als zanger(es). En al zijn het collega’s, ik ging mij bijna aan hen irriteren.’t Was altijd hetzelfde liedje met dezelfde teksten…"Houd het klein!" "Je bleef wel erg binnen de lijntjes" "Had ik maar gedrukt, nu héb ik toch een spijt!

"Je bent loopbaancoach van The Voice en moet dus analyseren en selecteren zonder beeld en met geluid. Dan mag je toch geen spijt krijgen dat je niet hebt gedraaid.

Als ik mij beperk tot één onderdeel van ons werkgebied, het begeleiden naar (nieuw) werk, dan staan onze kandidaten voor dezelfde loodzware opdracht als de deelnemers van The Voice of Holland: zorgen dat ik bijzonder genoeg ben om één of meerdere juryleden te overtuigen! Hoe zorg ik ervoor dat mijn CV voldoende opvalt tussen alle andere kandidaten? Hoe presenteer ik mij dat in een sollicitatiegesprek de selecteurs voor mij kiezen? Word ik nu eindelijk een keer beoordeeld op wat ik kan in plaats van op wat ik niet kan?

Bij The Voice kun je er tip top uitzien en je beste beentje voor zetten: de juryleden zien het niet! Andersom geldt ook: je kunt er nog zo slordig en onverzorgd uitzien, als jouw stem uniek is gaan ze met jou verder. Bij het solliciteren is dit vaak toch niet anders? De kandidaat kan zich mondeling nog zo goed presenteren, als hij of zij alleen de kans krijgt om schriftelijk te reageren heb je er op dat moment niet zoveel aan.

Wat The Voice of Holland en een reguliere sollicitatieprocedure ook gemeen hebben is het aantal kandidaten die die baan willen en het verschil in kandidaten. Valt jouw kandidaat op tussen alle andere kandidaten die, net als hem of haar, denken het unieke geluid te hebben. Voor de één is de auditie, net als een sollicitatie, als een grap begonnen. Nee heb je, ja kun je krijgen. Voor de ander is het de laatste strohalm voor het wel of niet realiseren van een ultieme droom. Voor sommigen is het eenmalig, voor anderen de zoveelste auditie.

Als loopbaancoach sta je aan de zijlijn, maar je aanwijzingen kunnen cruciaal zijn. Soms wat bijschaven aan het beeld, soms wat aan het geluid. Bij de één de horizon verbreden, bij de ander juist versmallen. De ene keer houden wij het klein, de andere keer maken wij het groot. Zo nu en dan blijven we binnen de lijntjes, soms gaan we er ook overheen.

Loopbaancoach van talent, een vak apart!

Hans Huberts is eigenaar van Goedezet! Hij richt zich onder meer op aanstaande (werving & selectie), bestaande (jobcoaching) en eindigende (outplacement) arbeidsrelaties. www.goedezet.nl