Actueel.

Corona Workarounds

Tool over gezond en productief doorwerken

di 02 jun 2020

Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt, heeft samen met NSvP/Innovatief in Werk en het bedrijf Eelloo, een kennistool ontwikkeld waarmee mensen en organisaties op beroeps- én taakniveau inzicht kunnen krijgen in de coronarisico’s van het werk en de oplossingen die daarbij kunnen worden toegepast (coronaworkarounds).

Herontwerp je werk om corona heen
Opstarten en doorwerken tijdens de coronacrisis. Hoe doen we dat gezond, productief en verantwoord? Hoe kunnen we slim om Covid-19 heen werken? De website daarover is 19 mei live gegaan. Iedereen kan Corona Workarounds aandragen en die worden dan toegevoegd, zodat er steeds een grotere kennisdatabase ontstaat. Ook is er een interactieve tool gemaakt waar alle workarounds in één oogopslag te zien zijn.

Er zijn inmiddels  65 innovatieve en werkbare oplossingen in beeld gebracht op de genoemde website, gekoppeld aan een beroepenmonitor. De Corona Workarounds zijn fysieke, technologische en organisatorische oplossingen die kunnen helpen om werktaken minder coronagevoelig te maken.

Om het virus heen werken
Omdat een vaccin tegen Covid-19 waarschijnlijk nog enige tijd op zich zal laten wachten, is het vormgeven van een anderhalvemetereconomie voor het uitbreiden van de economische activiteiten cruciaal.  De site www.coronaworkarounds.nl geeft voor 965 beroepen inzicht in de coronagevoeligheid op taakniveau.

Oproep
De initiatiefnemers roepen werkgevers, werknemers en hun organisaties, brancheorganisatie, wetenschappers en vakexperts op hun kennis en ervaring beschikbaar te stellen om na een intelligente lockdown nu met intelligente workarounds de economie weer zo veilig, gezond én rendabel mogelijk op gang te helpen. (bron: Tilburg University)