Actueel.

Ervaren werknemers willen graag carrièreswitch

do 08 dec 2011

Maar liefst 50 procent van de Nederlanders zou nu iets totaal anders kiezen, als zij hun carrière over konden doen. Dit terwijl de meeste werknemers zich wel gewaardeerd voelen door hun werkgever en hun baan gemiddeld een 7,2 geven. Dat blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek  2011 van JobTrack.nl onder 28.153 respondenten.

Het onderzoek van JobTrack.nl, uitgevoerd door Intelligence Group, laat zien dat vooral werknemers met vijf tot tien jaar werkervaring iets totaal anders op werkgebied zouden willen doen. Bij vmbo’ers en mbo’ers komt dit veel vaker voor dan bij WO-opgeleiden. Marco de Weerd van JobTrack.nl: “Enorm veel werknemers zijn niet tevreden met hun werk en zouden eigenlijk liever iets anders willen doen. Veel van hen zien geen mogelijkheden om hun carrière een andere richting te geven. De werknemer zou vaker, bijvoorbeeld eens in de vijf jaar, bewust de balans moet opmaken of hij tevreden is met de huidige loopbaan.”

Waardering
Ruim de helft van de Nederlanders voelt zich gewaardeerd door zijn werkgever. Het gevoel van waardering neemt echter af met het aantal jaren werkervaring. Zo voelt 60 procent van de respondenten met minder dan één jaar werkervaring zich gewaardeerd door de werkgever, tegenover 48 procent van de groep met vijf tot tien jaar werkervaring. In Het Nationale Werkonderzoek van vorig jaar gaven Nederlanders hun baan gemiddeld nog een 7,1 en voelde 53 procent zich gewaardeerd door de werkgever. Dat betekent dat de economische ontwikkelingen en de moeilijke situatie op de arbeidsmarkt het afgelopen jaar hier nauwelijks invloed op hebben gehad.

Bron: HRPraktijk.nl