Actueel.

Gratis ontwikkeladvies voor 45-plusser

vr 01 feb 2019

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Een loopbaanadviseur kan mensen daarmee helpen. Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook mensen die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij zo’n advies. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling Ontwikkeladvies voor 45-plussers opengesteld voor alle 45-plussers.

Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. Minister Koolmees: “De mensen die dat hebben gedaan, waren positief. Maar ik denk dat er nog veel meer mensen er profijt van kunnen hebben. Daarom heb ik besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen.” Hij trekt daarom nog eens 3 miljoen euro extra uit voor de regeling, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is.

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een coach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. De coach kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De coach kan per ontwikkeladvies €600 subsidie aanvragen. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Minister Koolmees heeft daar een oplossing voor: “Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.” De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?
Het enige wat je hoeft te doen, is contact te zoeken met een loopbaanadviseur bij jou in de buurt. Dat kan natuurlijk via Google, maar op Hoe werkt Nederland staan ook een aantal tips. De coach handelt verder de administratie en de kosten af. (

bron:Rijksoverheid.nl 

 

 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Fons - donderdag 21 maart 2019

:)

Tonny - donderdag 21 maart 2019

Hoi Tonny, heb je tijd om een keer te sparren over dit onderwerp en de mogelijkheden die dit biedt voor medewerkers van De Wever? hartelijke groet

Jaap Wouda - zaterdag 9 februari 2019

Vanuit de smartgroup hebben we veel 45+ op een uitnodigende en stimulerende wijze geadviseerd, Hoge mate van tevredenheid onder de deelnemers.

Carina Sampers - donderdag 7 februari 2019

Eens met Berthie. Ook ik help veel 45+ers verder in hun loopbaan dankzij deze regeling.

Berthie van Hoek - donderdag 7 februari 2019

Mooi initiatief, wij hebben al veel 45+ers op weg geholpen. Het zijn vrijwel allemaal fijne trajecten met allemaal gemotiveerde mensen. De verdiensten zijn wel aan de lage kant..