Actueel.

Manifest: Samen werken aan duurzaam werken. Doe je mee?

di 07 nov 2017

Op 9 juni kwamen ruim 90 professionals bijeen tijdens de Duurzame Inzetbaarheids DoorbraakDag (DIDD). Het doel was een flinke slag te maken. Immers: hoe krijgen we dit onderwerp nu eens goed van de grond? Hoe organiseer je het in je bedrijf? Wat hebben medewerkers nodig, wat kan een organisatie bieden? Wat is idealiter de context waarin we met zijn allen goed en duurzaam kunnen werken? Politiek, sociaal, psychologisch?

Na een middag hard werken lag er prachtig en creatief materiaal. Organisatoren Factor Vijf en SBI Formaat zijn daarmee aan de slag gegaan. Ze hebben maar liefst 14 waardevolle tips kunnen destilleren, waaruit we het bondige Manifest Samen werken aan duurzaam werken hebben samengesteld.

Een Manifest, ontstaan uit het werk van een heuse pop-up-polder op 9 juni, dat ze heel graag bij eenieder onder de aandacht brengen. Ze nodigen je hierbij uit: ga met de tips aan de slag, samen met ons, samen met de deelnemers aan de DIDD, samen met je collega’s en partners, met het politieke veld. Want een arbeidsmarkt waaraan zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen, daar zorgen we gezamenlijk voor.

Pak jij de uitnodiging op?
Wil jij ook meedenken en meedoen, ondersteunen en geïnspireerd worden? Deel uitmaken van de beweging die we in gang hebben gezet? Word dan lid van de LinkedIn-groep en/of Facebookgroep.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Helma van den Broek - donderdag 9 november 2017

Mooi dat er een community op de been is die hier aandacht voor genereert. Ik wil hier graag deelgenoot van zijn. Wat ik zou willen toevoegen is de optie om als organisatie functieanalyses op maat te faciliteren. Zo kan de functie-inhoud voor een rijpere medewerker interessant en ontwikkelbaar blijven, terwijl een starter of kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt een ander deel over kan nemen. Een uitnodiging voor een HR-afdeling die duurzaamheid binnen de organisatie proactief wil organiseren.