Actueel.

Tijdschrift voor Begeleidingskunde onderdeel van ProfessioneelBegeleiden.nl

wo 01 mei 2019

Vanaf 1 april zijn we in samenwerking met de LVSC, beroepsvereniging voor Coach en Supervisor,  een pilot van 1 jaar gestart waarbij het Tijdschrift voor Begeleidingskunde onderdeel is van professioneelbegeleiden.nl.  Eén van de doelstellingen is het bevorderen en delen van de deskundigheid als professioneel begeleider. Als abonnee op LoopbaanVisie of als lid van de NOLOC krijgt u net als bij alle ander vakbladen op ProfessioneelBegeleiden.nl ook toegang tot dit vakblad. We hebben voor u als loopbaanprofessional een aantal artikelen geselecteerd die zeker de moeite van het lezen waard zijn!

 

 

 

Wat is wijsheid?

Tja, wat is wijsheid? Een vraag die ik mezelf maar ook aan anderen soms stel. Als iemand mij bijvoorbeeld een dilemma voorlegt. Of spijt heeft van een gemaakte keuze. Als je de vraag wat wijsheid is heel letterlijk neemt, dan is het antwoord niet zo gemakkelijk te geven. Want wat is het? Is wijsheid dat je het meest verstandige doet? Of datgene waar je uiteindelijk het meest gelukkig van wordt? Of datgene dat het beste resultaat oplevert? Vragen die de columnist van deze aflevering zich stelt.

 

Download dit artikel

 

 

Omgaan met macht in begeleiding vanuit karakterstructuren

In de begeleidingsrelatie krijg je geregeld te maken met macht in de verhouding, op verschillende manieren en op verschillende niveaus. Op de eerste plaats heb je als begeleider de rol om voor te gaan, om gids te zijn voor de ander. Dit is een leidende positie in het contact, waarbij je invloed hebt op de ander. Als je dan met een cliënt te maken krijgt die ook gewend is een leidende positie in te nemen, moet je ‘van goeden huize’ komen. Het voorgaan is dan niet per definitie een vanzelfsprekendheid. Voor je het weet, kom je terecht in eigen valkuilen en ingesleten patronen.

 

Download dit artikel

 

Elk verhaal telt

Voor het themanummer over verhalen, ontmoetten de auteurs Michaël Derkse in Alkmaar. Derkse is de grondlegger van de Pulsar Visie en de Audicratie. Volgens zijn website ‘brengt [hij] zijn jarenlange ervaring van zijn turbulente persoonlijke levenspad, zijn enorme bevlogenheid om met mensen onderweg te zijn en zijn expertise op het gebied van duurzame verandering samen in zijn trainingen’. Ondanks een recent verblijf in het ziekenhuis vertelt hij met passie over zijn visie op de mens, onze maatschappij en de wereld.

 

Download dit artikel

 

 

Veel leesplezier

 

Reacties eric@kloosterhof.nl

 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst