Actueel.

Veel mensen ontevreden over hun loopbaan.

do 08 dec 2011

Veel mensen ontevreden over hun loopbaan: 1 op de 5 werknemers zou van baan willen veranderen. De meeste medewerkers denken niet goed na over hun loopbaan. Werknemers die in contact zijn geweest met een loopbaanadviseur zijn beter in staat te overzien welke stappen zij kunnen nemen die bijdragen aan de tevredenheid over hun baan en hun carrièreverloop.

Uit een onderzoek van MindWorld, uitgevoerd in 2011 onder 890 werkgevers en werknemers in Nederland, blijkt dat meer dan de helft van alle werknemers nooit denkt aan waar hij over 5 jaar in zijn loopbaan wil staan.

Sterker nog: circa 60% van de werkende mensen laten de ontwikkeling van hun loopbaan over aan toeval. Met als gevolg dat een aanzienlijk deel van de werknemers in Nederland ontevreden zijn over hun huidige werk en loopbaan. Ruim 20% van alle werknemers zou van baan willen veranderen. Maar van alle werkenden zonder ervaring met een loopbaanadviseur durft 13% de overstap naar een andere baan niet aan. Zij blijven zitten waar ze zitten, ontevreden over hun carrière.

Een gemiste kans volgens Noloc. De beroepsvereniging voor loopbaanadviseurs ziet in de dagelijkse praktijk dat werkenden die in contact komen met gedegen en erkend loopbaanadvies meer tevreden zijn over hun baan. Twee keer zoveel werknemers wil na advies over hun carrière een andere weg in slaan en ook twee keer zoveel van de werkenden onderneemt concrete actie daartoe.

Tevens blijkt uit het onderzoek dat 80% van alle werkenden in Nederland liever van baan zou veranderen dan dat hij genoegen moet nemen met een vervelende baan. En minstens zo verontrustend: slechts 33% van alle werkenden is van mening dat hun werkgever het beste uit hem of haar haalt. We kunnen concluderen dat er een gat gaapt tussen de tevredenheid van werknemers over hun huidige werk en de loopbaan die zij eigenlijk zouden wensen. Een gat wat met goed loopbaanadvies op te lossen is.

Bron: NOLOC.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Fenny de Bree - maandag 2 januari 2012

Heel herkenbaar...Ook ik had geen uitdaging meer in mijn werk, gelukkig kon ik (via mijn werkgever) een gratis loopbaantraject volgen. Een openbaring ! Hetgeen geresulteerd heeft in het hebben van een coachpraktijk, een parttime job en een studie die ik nu volg tot loopbaanadviseur ! Ik zou wensen dat alle mensen die gelegeheid zouden krijgen een loopbaantraject te volgen voor o.a diegenen die in hun werk geen uitdaging meer ervaren.

Obe Bootsma - dinsdag 13 december 2011

Ik heb ontdekt dat het leven ook om "onderhoud" vraagt. Je loopt tegen situaties aan en vraagt je af wat wil dit mij nu vertellen. Een "onderhoudsbeurt" doet wonderen. Ik gun ze een ieder in hun 20er 30er, 40er, 50er en 60er jaren. iedere periode heeft zijn eigen dynamiek. www.levenslopen.nl