Actueel.

Vitaliteit

Vind je weg op een onbewoond eiland

di 07 sep 2021

"Een organisatie is zo gezond en vitaal als zijn eigen medewerkers. De organisatie bestaat namelijk niet op zich; het is een verzameling van individuen met een gedeelde visie en missie. De rol van medewerkers komt steeds meer voorop te staan. Vitaliteit speelt daarbij een cruciale rol." Het zijn de woorden van Paul ter Wal; mede-eigenaar van Vitworld en co-creator van Survival Island. Survival Island is een methodiek (middels gamification) om aan de slag te gaan met die vitaliteit en het mensprofiel. Noloc werkt met Vitworld aan de tesfase van deze tool tijdens loopbaantrajecten.

In begin 2014 werd Ter Wal door HR2020 (een stroming van bewogen talentondernemers vanuit de zorgsector, red.) gevraagd een zgn. vitaliteitsspiegel te ontwikkelen. Vanuit de gedachte dat de methode, wanneer deze spelenderwijs ingestoken zou worden, aantrekkelijker zou zijn voor de deelnemers, ontstond Survival Island. Gamification (het toepassen van gamedenken en gametechnieken in niet-game omgevingen, waarbij je spelelementen toepast om gebruikers te motiveren en hun ervaring te verbeteren, red.) bleek het toverwoord. "Letterlijk gebaseerd op een beeld of beelden van zijn of haar droom over zijn leven over één tot drie jaar, moet de deelnemer stimuleren en in gang zetten om aan zijn of haar vitaliteit te gaan werken."

Game
"In het geval van Survival Island, hebben we (Ter Wal werkt binnen Vitworld samen met Timo Bleeker, red.) een game ontwikkeld waarbij de deelnemer strandt op een onbewoond eiland. Daar moet je zien te overleven. Welke keuzes maak je? En wat zeggen die keuzes over je profiel? Op welke manier zorg je voor jezelf en welke beslissingen maak je als het gaat om je fysieke en mentale vitaliteit? Ik wil natuurlijk niet het hele spel verklappen, maar het is echt een geweldige game om te spelen", lacht Paul. "Survival Island is intuïtief opgezet. Het is naast superinteressant ook nog eens heel uitnodigend en vooral ook leuk om het spel te doen! Er zijn allerlei leuke, verborgen en zichtbare, elementen op het onbewoonde eiland te vinden."

Balletje trappen
Gamification wint meer en meer aan terrein. Paul ter Wal verklaart dit door het gegeven dat mensen steeds visueler ingesteld raken. "Kijk naar de opmars van video, games en vlogs. Bewegend beeld en animatie spreken aan en zelfs vaak meer tot de verbeelding dan tekst’. Paul noemt het voorbeeld van een vragenlijst. Wat doe je in je vrije tijd? A) een boek lezen B) sporten C) luieren. Wanneer je je mogelijke antwoorden op een vraag in beeld ziet; met andere woorden: je kunt in de game ook echt een boek openslaan, een balletje trappen of in een hangmat kruipen, dan komt dat meer bij je binnen dan A, B of C aankruisen."

Gebruik naast bestaande modellen
Survival Island is een prima methode om, bijvoorbeeld naast of in de plaats van andere methodieken, profielen van medewerkers/deelnemers op te stellen. "De uitslag van het spel laat zien wat je nodig hebt om verder te komen in je streven naar vitaliteit en de wens om over een aantal jaar ook nog plezierig aan het werk te kunnen zijn." Paul ter Wal kan zich heel goed voorstellen dat Survival Island een perfecte aanvulling is op bijvoorbeeld de modellen van Prof Dr. Arnold Bakker en van Prof Dr. Schaufeli, (Job Demand, Job Resources). "Met de game bieden we een prima ondersteuning aan de Loopbaanprofessional."

Testfase
Op dit moment (juni 2021) is Vitworld samen met Noloc een testfase gestart. "We hebben binnen Noloc 25 Register Loopbaanprofessionals bereid gevonden de game gratis aan vijf van hun cliënten aan te bieden. De data die we hieruit (anoniem) verkrijgen wordt door een groep studenten van de Universiteit Maastricht onderzocht en geanalyseerd. Op deze manier kunnen we de game valideren. Dat neemt natuurlijk niet weg dat Survival Island in de komende jaren zich verder zal blijven ontwikkelen. We zullen de game steeds weer aanpassen aan de laatste wetenschappelijke inzichten", aldus een enthousiaste Ter Wal. Vitworld verwacht Survival Island met ingang van september te kunnen gaan aanbieden aan de Loopbaanprofessionals. Op welke wijze dit zal gebeuren is op het moment van dit schrijven nog niet bekend.