Actueel.

Weggeefactie: ABC van 15 emoties

wo 07 mrt 2018

Emoties horen bij de mens vanaf het begin van de mensheid, maar tegenwoordig (h)erkennen veel mensen hun emoties niet meer of weten ze er geen raad mee. Helaas, want emoties maken ons attent op onze behoeften en geven de energie om die te bevredigen. Emoties helpen ons onszelf en anderen te leren kennen. Emoties helpen ons om te gaan met alles wat we in het leven tegenkomen.
 
Dit gedegen handboek bundelt de rijke persoonlijke en professionele kennis en ervaring van coach Marja Postema. Zij behandelt de vier primaire emoties die we vanaf de geboorte ervaren (angst, verdriet, boosheid en vreugde), de acht emoties die een belangrijke rol spelen in onze relaties (vertrouwen, compassie, eenzaamheid, schaamte, schuldgevoel, jaloezie, liefde en verlegenheid) alsook de drie emoties hoop, machteloosheid en zelfvertrouwen, omdat deze een diepe impact hebben op het reilen en zeilen van ons leven.

Marja Postema maakt duidelijk dat er geen sprake is van positieve en negatieve emoties, maar dat elke emotie zowel constructieve als destructieve aspecten heeft. Niet eerder is de complexiteit van deze belangrijke emoties zo helder uitgewerkt. Per emotie beschrijft ze hoe verschillend mensen hiermee omgaan in de vorm van types. Bij een type gaat het om gedrag dat onbewust ontstaat. Ze rangschikt de types in mensen die de desbetreffende emotie in meer of mindere mate vermijden en degenen die de emotie tentoonspreiden en als het ware uitvergroten. Bij elk type gaat ze in op het gedrag, de valkuil, het e_ ect op de omgeving, mogelijke oorzaken en de uitdaging.

‘ABC van 15 emoties’ is een onmisbaar en diepgaand handboek voor professionals. Het kan ook als leidraad dienen voor mensen die worstelen met bepaalde emoties en aan de slag willen om zichzelf ten volle te leren kennen, vitaal te blijven en op een diepgaand niveau relaties te kunnen aangaan.

In samenwerking met auteur Marja Postema mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 20 maart. Winnaars worden woensdag 21 maart per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomenGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

hermine de Wolf - dinsdag 20 maart 2018

Voor mijn werk 'lees' ik de hele dag emoties. Ik zit er regelmatig naast, dus wil graag nog veel meer leren

Anneke van Esterik - zondag 18 maart 2018

Een mooi achtergrondwerk met hopelijk nieuwe inzichten. Toevallig net een cliënt die zijn basisemoties niet meer herkent.

monique greftenhuis - zaterdag 17 maart 2018

kan ik goed gebruiken in mijn werk als ambulant begeleider

Rianne de Putter - donderdag 15 maart 2018

Dit boek maakt me nieuwsgierig en ik zou graag willen kijken wat ik er mee kan in de begeleiding van studenten

Sonja - donderdag 15 maart 2018

BOEIEND boek in VEEL opzichten.

Marie-José Hilhorst - woensdag 14 maart 2018

Het lijkt me een zeer interessant boek, dat helpend kan zijn bij het concreter maken van dat wat we vaak wel voelen maar moeilijk onder woorden kunnen brengen. Ik kan me voorstellen dat het handvat biedt. Zelf ben ik in mijn (begeleidings-)werk graag bezig met ervaringsgerichte coaching, o.a. vanuit psychodrama. Mijn focus gaat de laatste tijd als vanzelf naar jongvolwassenen (die plots naar me toekomen) en het lijkt me enorm helpend om vanuit het boek van Marja Postma meer duiding te kunnen geven aan het hoe en waarom van emoties en de gevolgen daarvan in leven en werk.

Trudy - dinsdag 13 maart 2018

Heel boeiend onderwerp! Inzicht in oorzaken en uitdagingen bij het vermijden van bepaalde emoties zou veel mensen, inclusief mijzelf, een stap verder op weg helpen naar geluk!

Wouter Konings - maandag 12 maart 2018

Alweer een leuke actie!

Dave van der Laan - maandag 12 maart 2018

Mooi onderwerp, waar ik mij graag verder in zou willen verdiepen als coach!

Marjon van den Meerendonk - vrijdag 9 maart 2018

Een mooi boek dat als hulpmiddel gebruikt kan worden voor inzicht in de rol van emoties in het gedrag van de cliënt.

marjet keijzer - vrijdag 9 maart 2018

Marja wat een mooi idee om emoties verder uit te werken en te benoemen. vanuit mijn trauma opleiding en begeleiding denk ik dat het ook voor deze cliënten prettig is om adhv dit ABC, inzicht te geven, te krijgen en te benoemen waar ze zitten en welke emotie er speelt. een fijne richtingaanwijzer. ik ben nieuwsgierig naar de inhoud ;) groet Marjet keijzer

Fokje van de Lageweg - vrijdag 9 maart 2018

Heel herkenbaar en mooie aanvulling op de EQ module van mijn opleiding tot Integraal Leefstijlcoach via Mark academy!

Marlies Kivits - vrijdag 9 maart 2018

Een mooie aanvulling voor mijn werk als zelfstandig coach en trainer bij kankerpatienten in organisaties. Al 10 jaar prachtig werk waarbij elk (type) mens weer aemotioneel anders reageert op de diagnose. En waaruit ik tips kan halen ihkv de begeleiding. Ik ben benieuwd!! Gr

Laila Stoffers - vrijdag 9 maart 2018

Ik zou graag in dit boek willen duiken!

Harriet Louwes - vrijdag 9 maart 2018

Dit thema past geweldig in mijn studie tot Supervisor!

Marlies - vrijdag 9 maart 2018

XYZ emoties in het licht gezet.

Alice - vrijdag 9 maart 2018

Ik ben nieuwsgierig naar deze emoties dus laat maar komen dit boek :-)

Rini - donderdag 8 maart 2018

Ik voel dat dit en belangrijk handboek is.

ilse van Gaal - donderdag 8 maart 2018

Interessant en bruikbaar voor coaching gesprekken maar bovenal geïnteresseerd in de emoties hoop, machteloosheid en zelfvertrouwen. Emoties die een impact hebben over het reilen en zeilen van het leven voor mij en voor jou!

Margo te Roller - donderdag 8 maart 2018

Interessante uitwerking naast de vier basisemoties.

Conny Leendertse - donderdag 8 maart 2018

Geweldig lijkt t me om eindelijk meer duidelijkheid te krijgen over dagelijkse emoties in allerlei dagelijkse situaties.

G - donderdag 8 maart 2018

Graag wil ik dit boek lezen om met mijn eigen emoties om te leren gaan.

Marie Anne Groenewegen - donderdag 8 maart 2018

Soms vind ik mensen lastig te lezen en maak ik gebruik van mijn emotie om inzicht te krijgen. Dit boek gaat mij hopelijk helpen meer duidelijkheid te geven. Ik ben geïnteresseerd.

Barbara van Meegen - donderdag 8 maart 2018

Het heeft voor mij veel te lang geduurd voordat ik mijn eigen emoties herkende en begreep. Ik gun het mijn cliënten zichzelf sneller te leren kennen. ik verwacht dat het boek mij handvatten geeft om mijn cliënten nog sneller bij hun emoties en het begrip daarvan te brengen. Graag kom ik in aanmerking voor één van de vijf boeken.

John Tressel - donderdag 8 maart 2018

Het boek 15 Emoties van Marja Postema spreekt mij als loopbaanbegeleider zeer aan.

Bettie Hellings - donderdag 8 maart 2018

Wat een leuke actie!

Tinus Aerts - donderdag 8 maart 2018

Als ik blij wordt dan wil ik graag een 1 exemplaar boos wordt ik niet maar teleurgesteld mag dat ook Succes en veel plezier ????

J Corbijn - donderdag 8 maart 2018

Zowel bij bewoners als medewerkers zie ik dat emoties zowel positief als negatief door kunnen werken, dit boek kan mij helpen meer inzicht te krijgen.

Francine Derks - donderdag 8 maart 2018

Wat mij aanspreekt in dit boek dat emoties gestructureerd behandeld worden. Dit biedt mij als coach een handvat om gericht met emoties te werken.

Lucy Spoelstra - donderdag 8 maart 2018

Lijkt me een prachtige aanvulling bij mijn cursus Gelukskunde!

diny kiers - donderdag 8 maart 2018

Wat gaaf om eens een boek toegespitst op emoties te kunnen gebruiken in de coaching. Ik denk dat het voor mij een heel interessante aanvulling kan zijn! Zou het dolgraag willen lezen. Hartelijke groet, Diny

Nathalie Hondelink - donderdag 8 maart 2018

Het boek maakt me nieuwsgierig dus ik zou hem graag willen winnen :-)

olga - donderdag 8 maart 2018

Wat een mooi boek om eindelijk duidelijk te maken dat alle emoties er mogen zijn, hoe je met emoties kunt omgaan, ... Ik werk veel met studenten en dit lijkt me heel boeiende materie waar ze direct mee aan de slag kunnen.

Madelene Bikker - donderdag 8 maart 2018

Het lijkt me een zeer verhelderend boek. Om bij jezelf te herkennen en bij cliënten en het dan ook op een goede manier uit te kunnen leggen.

H. Spaargaren - donderdag 8 maart 2018

Om met emoties om te gaan, moet je ze eerst leren herkennen. Binnen de CED-groep (waar ik werk) is de Vreedzame School een methode voor 0-18 jaar waar emoties uiteraard als item zijn opgenomen. De makers van de Vreedzame School zijn altijd weer bezig met verbeteringen en herzieningen. Ik kan me voorstellen dat zij dit boek graag willen lezen.

Ans Berendsen - donderdag 8 maart 2018

Ben zeer benieuwd naar de vermijders en uitvergoters.

Yvonne - donderdag 8 maart 2018

Ik houd mij aanbevolen. Mooi om altijd extra inzichten en handvatten te krijgen

Jan Middel - donderdag 8 maart 2018

Zeer interessant om onze emoties zo uitgewerkt te zien. Dit is een goede aanvulling om clienten goed te kunnen coachen, ook op dat gebied.

Joja - donderdag 8 maart 2018

Emoties(h)erkennen is al zo moeilijk. En dan plakken we er ook gelijk een oordeel op. waardevol te leren dat emoties niet per se positief of negatief zijn.

Nanda Bartels - donderdag 8 maart 2018

Ik voel een groot verlangen om meer te leren over emoties want alleen al meedoen hieraan roept al zoveel op... ;-)

Ester Saelman - donderdag 8 maart 2018

Bijzonder bruikbaar in mijn coachingspraktijk!

Nelly Kempe-Kooistra - donderdag 8 maart 2018

Een belangrijk boek! Ik ben érg geïnteresseerd!

E.H. Duijndam - donderdag 8 maart 2018

het lijkt me een heel interessant boek, ook om te gebruiken in mijn lessen.

Jan Brinkman - donderdag 8 maart 2018

Emoties zijn in zeker opzicht uitingen van de ziel als reacties op egoprikkelingen. Belangrijke triggers dus voor zelfkennis. Prachtig dat er nu 15 in woord en beeld zijn gebracht.

Inez Swinnen - donderdag 8 maart 2018

Ik ervaar veel coachees die moeite hebben met het herkennen van hun emoties. Ze weten vaak niet hoe ze er mee om moeten gaan en proberen ze te verdringen. Ze zijn zich er niet van bewust dat emoties een signaalfunctie hebben. Ik kijk alvast uit naar het boek!

Dagmar - donderdag 8 maart 2018

Net een prachtige TED-Talk gezien over emotionele 'lenigheid'/veerkracht. Je bent ze niet, je hebt ze. Je kunt ze niet (langdurig) vermijden, maar mogen ze er zijn? En laat emoties je de weg wijzen in het concrete stappen maken om de waarden die voor een ieder belangrijk zijn in ons dagelijks leven vorm te geven. Ben heel benieuwd naar dit boek.

marianne - donderdag 8 maart 2018

Wat roept een gebeurtenis in je op. Bewustwording van de trigger maakt dat je ontdekt dat je kunt kiezen.

Rijanne Kuiper - donderdag 8 maart 2018

Wat zou ik ze alle 15 graag ontdekken

Sigrid Haag - donderdag 8 maart 2018

Emoties zijn altijd van jezelf. Nooit van de ander. Een prachtig inzicht.

Wil van Stee - donderdag 8 maart 2018

Emoties, we hebben ze allemaal, het is moeilijk om bewust te worden waarom we de emotie er is.

Henk Boer - donderdag 8 maart 2018

Emoties zijn signalen die we ernstig dienen te nemen. Ze leiden ons naar vaak beperkend werkende overtuigingen die we onder ogen dienen te nemen. Ze werken tevens bevrijdend.

Esther Potters - donderdag 8 maart 2018

Een interessant boek waar ik graag meer over wil lezen!

Marjo Heijs - donderdag 8 maart 2018

Heel benieuwd naar dit boek, denk nu aan concrete coachingstraject waarbij dit heel bruikbaar zal zijn.

elly van der zijden - donderdag 8 maart 2018

Naast alle coachboeken heb ik er niet een die een compleet overzicht geeft over emoties. Lijkt me een heel mooie aanvulling voor mij als re-integratie coach om hiermee meer mensen nog te kunnen bijstaan.

Peter Minkenberg - donderdag 8 maart 2018

Emoties zijn signalen van de ziel en o zo lastig te duiden, ik zou er graag meer over willen lezen en weten. Dank voor dit geschenk!

Hilde Coppens - donderdag 8 maart 2018

Ik volg momenteel een cursus Geweldloze communicatie en ook daar gaan we met de emoties aan de slag. Uiteraard niet enkel de positieve emoties maar ook de negatieve maken deel uit van het geheel. Verder doet het me denken aan de lezing van Dr. Henk Fransen die eveneens beklemtoonde dat je pas verder kunt evolueren als je het geheel omarmt en niet enkel het positieve. Het gaat dus niet om positief denken maar om het nastreven van een neutrale geest waardoor je niet meer oordeelt noch veroordeelt. Het is voor mij momenteel een belangrijk topic zowel in mijn professioneel en persoonlijk leven. Dit boek lijkt me een mooie aanvulling op het gedachtengoed dat ik tot nu toe verzamelde.

Jacquelien - donderdag 8 maart 2018

Emoties verrijken ons leven, al willen we dat niet altijd waarderen. Ik lees er graag meer over!

Harald Wutzke - donderdag 8 maart 2018

Interessant, graag meer informatie

c Roovers - donderdag 8 maart 2018

Mooi aanvullend bij mij coachopleiding.

Emmy Simons - donderdag 8 maart 2018

Als jobcoach / re-integratieadviseur heb ik met veel emoties te maken bij mijn klanten. Nu probeer ik altijd zo veel mogelijk van alle nare ervaringen/emoties iets positiefs te maken. Vanuit mijn intuïtie. Met dit handboek kan ik het zeker en vast beter hanteren: zowel bij mijzelf als mijn klanten!!

Monique - donderdag 8 maart 2018

Ik ervaar de laatste tijd veel negatieve emoties. Marja geeft aan dat er geen sprake is van positieve en negatieve emoties...maar dat een emotie beide kanten in zich heeft, daar zou ik heel graag meer van weten en zowel toepassen in mijn werk als ook in mijn persoonlijke leven...

Marc Mik - donderdag 8 maart 2018

Ik ben benieuwd!

Tjitske Veenstra - donderdag 8 maart 2018

In mijn werk als participatiecoach is dit boek een goede aanvulling om participatie in te vullen.

Carlo - donderdag 8 maart 2018

Hier wil ik graag meer over lezen om te zien of dit nieuwe inzichten geeft waar ik in mijn vak als coach meer gebruik van kan maken.

Carmen Pizarro - donderdag 8 maart 2018

Goh, dit boek zou een uitkomst zijnals handvat bij de begeleiding van de vele cliënten die de praktijk bezoeken en geen woorden voor emoties hebben. Of zoals gesteld in het boek niet eens meer emoties herkennen voor wat ze zijn.

Marcel - donderdag 8 maart 2018

Na verlies van een baan, relatie en het bericht van een auto-immuun ziekte zit in ik een rollercoaster van emoties. Ik zou het boek heel graag ontvangen. Met vriendelijke groet Marcel Hondeveld

Imina Kok - donderdag 8 maart 2018

Ik ben zelf een behoorlijk emotioneel mens en hoor dikwijls dat anderen dit als 'zwak' ervaren. Ik kan hierin wel een opsteker gebruiken!! Warme groeten, Imina Kok

A. Hennekam - donderdag 8 maart 2018

Uitstekend in relatie tot vaak ratio gestuurde gespreksvoering!

Bregje Verschaeren - donderdag 8 maart 2018

Hier zou ik heel blij mee zijn!!

Karin Veldkamp - donderdag 8 maart 2018

zou een goede aanvulling zijn in mijn kennis voor het werk als HR adviseur