Actueel.

Weggeefactie: De kracht van ondernemersdochters

Wat opgroeien in een ondernemersgezin je brengt

ma 15 mei 2023

Opgroeien in een ondernemersgezin heeft impact op wie je bent. Je voelt het aan alles. Hoe je in het leven staat. Hoe je met veel energie en enthousiasme dingen aanpakt en kansen ziet. Hoe je doorgaat tot je erbij neervalt. Opgroeien in de zaak van je ouders - de winkel, de fabriek, de boerderij, het restaurant of de kwekerij. Het geeft je een brede set aan persoonskenmerken en kwaliteiten plus bijbehorende valkuilen en uitdagingen. Het boek De kracht van ondernemersdochters is een feest van herkenning voor alle ondernemersdochters.

De klant is koning en kan niet bestaat niet!

Samen met 100+ ondernemersdochters onderzochten Heidi Los en Marcella Bos de impact van het opgroeien in een ondernemersgezin. Zoals Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, in het voorwoord zegt: "Waar je wieg heeft gestaan, heeft enorme invloed op wie je bent en op wat je kunt worden in het leven." En de Belgische hoogleraar Klinische psychologie Paul Verhaeghe: "Wie wij zijn hangt grotendeels af van de omgeving waarin wij grootgebracht worden." Los en Bos beschrijven wat de invloed is op het handelen en de manier waarop je in het leven staat.

De auteurs nemen je in het eerste hoofdstuk mee in het kindperspectief. Wat zie, hoor en doe jij als kind? Wat vormt je? Als ondernemersdochter komen jouw ouders niet thuis van het werk, ze zijn aan het werk. En hoe klein ook, jij doet mee. In hoofdstuk twee ‘kleine meisjes worden groot’ worden - vanuit het volwassen perspectief - twaalf kenmerken van ondernemersdochters gedestilleerd en uitgebreid besproken. Daarbij bespreken zij naast de kwaliteiten en positieve kenmerken ook de valkuilen en keerzijden van de medaille. Met een blik op de toekomst gaat het laatste hoofdstuk in op de schakelsnelheid tussen feminine- en masculine kwaliteiten, op de transitie naar meer vrouwelijke ondernemers, het belang van rolmodellen en nieuwe perspectieven.

De kracht van ondernemersdochters is geschreven voor ondernemersdochters, voor de mensen die met haar leven en werken, en voor ondernemend Nederland. Het boek is ook een ode aan alle ondernemende ouders, het is een feest van herkenning! Meer informatie vind je op www.ondernemersdochters.nl

Heidi Los (1969) groeit op als dochter van een vijfde generatie ondernemer, naast de smederij en gasopslag van Vis Waddinxveen. Ze is loopbaancoach voor internationals en verzorgt cultuurtrainingen voor groepen en teams.

Marcella Bos (1963) groeit op als oudste dochter bij Woninginrichting Kooyman in Waddinxveen. Ze begeleidt ondernemende mensen en teams bij het realiseren van hun dromen en ambities. Marcella is coauteur van het boek
Events & Beleven (2008).

In samenwerking met de auteurs Heidi Los en Marcella Bos mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven.
Deze weggeefactie loopt tot en met 31 mei. Winnaars worden via e-mail geïnformeerd.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.