Actueel.

Weggeefactie: Doe je droombaan

di 05 jun 2012

Voor iedereen die zijn droombaan zoekt - Inspirerend en met praktische tips

Boswachter Andre Wels loopt elke dag fluitend door natuurgebied de Horsterwold. Radio-dj Jeroen van Inkel wist als klein jochie al dat hij iets met radio wilde doen. Nadat Marja Voogt kanker kreeg, besloot ze het roer om te gooien en werd ze boekbinder. Automonteur mark Michels wist op zijn tweede al alle automerken op de snelweg op te nomen en heeft van zijn passie zijn werk gemaakt. Al deze mensen hebben een ding met elkaar gemeen; ze doen allemaal hun droombaan.

Joost Veldman liep een jaar lang mee met 175 mensen die hun droombaan doen. Van archeoloog tot zwemcoach en van vuilnisman tot veilingmeester. Met onbekende en bekende Nederlanders, zoals weerman Piet Paulusma, opiniepeiler Maurice de Hond en zanger Marco Borsato. Wat zijn de geheimen van deze mensen? Waarom doen zij wel hun droombaan? Wat zijn hun drijfveren en passies?

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders denkt dat hun droombaan onbereikbaar is. In Doe je Droombaan doet Veldman verslag van zijn avonturen en onthult hij de geheimen van mensen met een droombaan. Hij gaat samen met de lezer op zoek naar zijn of haar droombaan en moedigt aan deze  te verwezenlijken. Laat je meeslepen en inspireren.

Joost Veldman (1976) werkte de afgelopen tien jaar voor verschillende goede doelen in Nederland, Oeganda en Brazilie. Met Doe je Droombaan zamelde hij geld in voor het project Building Skills van War Child in Noord-Oeganda.  Hij doet verslag van ruim honderd droombanen in zijn veelgelezen blog en heeft een eigen wekelijkse column in het Carrièrekatern van Spits – De Week van Joost.

In samenwerking met Uitgeverij Unieboek mag LoopbaanVisie 10 exemplaren van het boek Doe je droombaan weggeven. Deze weggeefactie loopt t/m 21 juni. Winnaars worden 22 juni per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie! Let op! Inzendingen via onderstaand formulier worden NIET meegenomen in de loting. Opgave alleen via deze link.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

simone - vrijdag 22 juni 2012

helaas te laat , wateen leuke actie! Ik zeg altijd ga voor je droombaan! Met dit boek kan ik het bewijzen... Groet,Simone

Rob Smits - woensdag 20 juni 2012

Als loopbaanprofessional heb ik al een droombaan maar geef het boek aan de eerste in mijn praktijk die nog zoekende is en wanneer diegene de droombaan gevonden heeft vraag ik die persoon ook het boek aan een zoekende door te geven.

Henriëtte Steneker - donderdag 14 juni 2012

'Droombaan boven brood op de plank'??? daar wil ik tot het uiterste voor gaan :-)

bea de weerd - maandag 11 juni 2012

Goethe zei: een droom (wens) is een voorgevoel van iets dat je daadwerkelijk kunt realiseren. Leuk dat er nu een boek is dat vertelt hoe deze mensen het realiseerden.

Conny Boersma - maandag 11 juni 2012

ik geloof in dromen!

ghislaine coenegracht - zondag 10 juni 2012

Ik hoop dat dit boek weer een tipje van de sluier oplicht: hoe stap je over de drempel om je droombaan te realiseren?

INGE KIRSTEN - zaterdag 9 juni 2012

je droombaan, mooi maar wat nog mooier is dat lln op deze manier een slag kunnen slaan in het ervaren van beroepsbeelden en daaraan hun eigen loopbaancompetenties kunnen koppelen , een mooie uitdaging

evelien van essen - vrijdag 8 juni 2012

een supermooie combinatie van Joost zijn talent en passie: geld inzamelen voor het goede doel én het maken van "Doe je droombaan". Hoeveel Inspiratie voor anderen is dat!

Wies Kloosterhuis - vrijdag 8 juni 2012

Als je met passie werkt hoef je nooit meer te werken

Marja Steegenga - vrijdag 8 juni 2012

Ik heb mijn droombaan sinds ik verder ben gegaan met Mijander in "de garage voor persoonlijk onderhoud" en ben benieuwd naar de ervaring van anderen.

Heleen van Doorn - donderdag 7 juni 2012

mijn droombaan ligt zeker in de toekomst, moet alleen nog een extra duwtje en portie lef krijgen.Mogelijk door dit boek?

Danny Prins - donderdag 7 juni 2012

ben erg benieuwd naar dit boek!

lisa stevens - donderdag 7 juni 2012

ik zou dit boel hele goed kunnen gebruiken in mijn bibliotheel voor clienten.

wijnand scholtens - donderdag 7 juni 2012

Eindelijk een bevestiging voor het "gangbare" idee: ga voor je droom!?

pauline van den Berg - donderdag 7 juni 2012

Ik heb eindelijk gekozen voor een totaalfocus op dat wat ik het liefste train; mensen begeleiden in het vinden van hun eigen droom! Wat zou ik graag dit boek lezen om te achterhalen hoe dit bij anderen heeft gewerkt!

Joost Naafs - donderdag 7 juni 2012

Droombanen kun je gedeeltelijk zelf creeren

Selma - donderdag 7 juni 2012

Een leuk boek om met klanten te delen.

Manja Schipper - donderdag 7 juni 2012

TOP! Zeer nieuwsgierig! Een nieuwe inspiratiebron voor de mensen die ik begeleid binnen mijn bedrijf: Dare2Choose! Ik zou dat boek graag uit willen lenen aan mijn kandidaten.

suzanne van leeuwen - donderdag 7 juni 2012

prima actie, hoop mijn clienten hiermee te kunnen inspireren!!

John de Jong - donderdag 7 juni 2012

ik zou graag dit boek lezen om te weten te komen wat mensen beweegt.

Karin Rutten - donderdag 7 juni 2012

Geweldig boek,een stimulans voor veel mensen, ben erg benieuwd.

Helen Kuipers - donderdag 7 juni 2012

Het is fijn om te horen welk werk ook deze mensen doen / heben gedaan om hun droom te verwezenlijken. Ik coach mensen om zo dicht bij zichzelf te blijven zodat ze ook hun droombaan kunnen verwezenlijken. Ik zou het boek graag lezen om het aan te kunnen bevelen !

Cor Bravenboer - donderdag 7 juni 2012

Een must have dit boek. De droombaan is er; mijn innerlijke criticus zorg ervoor dat ik niet eens op zoek ga !

Gonja Hikspoors - donderdag 7 juni 2012

laat me inspireren om mensen te begeleiden, hoe je met deze droomverhalen geld kunt inzamelen is niet duidelijk, maar klinkt goed...

Yvonne Heijl - donderdag 7 juni 2012

Ik heb er al meer over gelezen, ik kijk zeer uit naar dit boek

marie-madeleine claassen - donderdag 7 juni 2012

Goed om weer een boek erbij te hebben over het volgen van je passie.