Actueel.

Weggeefactie: Een sleutel naar het walhalla

Openingen voor een mooie pensioenbeleving

ma 31 mei 2021

Pensioen, de mooiste fase van je leven? Hopelijk! De ervaring leert dat dit niet altijd voor iedereen zo is. Zelfs mensen, die aanvankelijk dachten dat met het pensioen eindelijk het walhalla was bereikt, ontdekten naast de mooie kanten ook de schaduwzijde. De beleving van je pensioen is heel persoonlijk. "Je gaat het pas zien als je het door hebt", zei Johan Cruijff ooit en daarom is dit boek gebaseerd op de verhalen van een twintigtal mensen die het ‘door’ hebben, omdat zij zelf met pensioen zijn. Aan hun verhalen kun je jouw eigen ideeën spiegelen.

Dit boek inspireert bij het schoeien van jouw pensioentijd op jouw leest, ongeacht of je je pensioen vreest, het accepteert als een noodzakelijk kwaad, er naar uitkijkt, of dat je gewoon wilt doorwerken. Je kunt het inzetten voorafgaand aan, bij, of tijdens pensionering.

Je leest over de aspecten die spelen als je pensioendatum in zicht komt, over de waarde van je afscheid, de verschillende wijzen waarop je het fenomeen pensioen kunt beleven. Je krijgt praktische instrumenten aangereikt voor het afstemmen van je pensioenleven op jouw wensen en die van jouw omgeving. De auteur van het boek demonstreert ter illustratie hoe hij die instrumenten zelf heeft benut. Er staan vragen in de kantlijn van de tekst die je uitnodigen je eigen gedachten te vormen en inspiratie op te doen.

Martin Reekers MLD (1951), is auteur van diverse vakboeken en -artikelen op het gebied van professionele communicatie en coaching en redacteur van het onafhankelijke vakblad voor loopbaanadviseurs LoopbaanVisie.

Wij geven vijf exemplaren van dit boek weg. Deze weggeefactie loopt tot en met 16 juni. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen.