Actueel.

Weggeefactie: Houd je feedback!

Eindbaas over je werkgeluk met het omgekeerde functioneringsgesprek

wo 08 sep 2021

Veel bedrijven doen erg hun best om mensen binnen te halen. En vervolgens doen ze er alles aan om werknemers binnen te houden. Met bijvoorbeeld een voetbaltafel in de vergaderzaal, het organiseren van zoom-yoga-sessies of virtuele vrij-mi-bo’s als je net doodop je laptop wil dichtklappen.

Daar worden maar weinig werknemers gelukkig van. Maar het laatste zetje naar de uitgang is voor veel medewerkers toch wel Het Functioneringsgesprek. Een gesprek waarin de leidinggevende wel even vertelt wat hij of zij van de medewerker en diens werkzaamheden vindt, is in tijden van het nieuwe normaal ongepast.

En sowieso houdt niemand echt van functioneringsgesprekken. Functioneringsgesprekken werken ook helemaal niet en zijn er al helemaal niet voor de werknemer. Ze kosten alleen maar tijd en geld. Maar het ergste is: het verloop neemt alleen maar toe…

Dat moet anders dacht Evert Hatzmann. Hij schreef het boek Houd je Feedback! vanuit de gedachte dat de werknemer de controle over het functioneringsgesprek en dus zijn eigen werkgeluk in eigen hand moet gaan nemen. Hij begeleidt al 30 jaar mensen en organisaties met praktische Werk-aan-Leuk-Werk instrumenten. Evert verbaast zich al jaren over die goedbedoelde tweegesprekken, die naar zijn idee vooral niet gaan over waar ze over zouden moeten gaan.

Houd je feedback! helpt om op eigen initiatief het gesprek aan te gaan over je werkbeleving, over al dan niet ervaren werkgeluk. Met de Job Reflector Test in het boek weet elke medewerker in tien minuten hoe hij of zij ervoor staat qua werkgeluk en wat hij nodig heeft van zijn werkgever. Dus in plaats van allemaal massaal naar een nieuwe baan te hoppen of (nog erger) ongelukkig te blijven zitten kun je nu zelf verantwoordelijkheid te nemen over jouw werkbeleving.

Daarnaast geven de vele voorbeelden, tips, tricks en tools medewerkers de middelen om de zelfregie op hun werkbeleving te pakken; in een gesprek over waar het werkelijk over zou moeten gaan: over de medewerker zèlf.

In samenwerking met S2uitgevers mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met woensdag 22 september. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

 

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen.