Actueel.

Weggeefactie: Wendbaar werken

Een down-to-earth aanpak om vitaal en wendbaar te blijven in je werk

di 05 mrt 2019

Het is tegenwoordig meer dan ooit een must om proactief, wendbaar en vitaal te zijn om aan het werk te blijven. De vijf kernvragen van coachees waren jarenlang: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar wil ik heen, waar word ik blij van? Nu worden deze vragen aangevuld met: hoe blijf ik blij en succesvol aan het werk tot mijn pensioen?

Deze tijd vraagt om wendbaar werken. Wat is daarvoor nodig? Een offensieve houding in plaats van een defensieve. Ageren in plaats van reageren. Niet lijden, maar leiden. Kortom: zelf de regie pakken.

Dit boek geeft coaches handvatten om met coachees te werken aan hun duurzame inzetbaarheid. Het gaat in op de volle breedte en diepte van fysieke en mentale vitaliteit, werkgeluk, loopbaanplanning, persoonlijk en zakelijk leiderschap, talentmanagement en talentontwikkeling, maatschappelijke trends en relevante kansen en bedreigingen op de arbeidsmarkt. Aan de hand van het concrete stappenplan maak je samen met je coachees werk van wendbaarheid.
 

"De vele concepten, modellen, coachoefeningen en eigen praktijkcases die ze aanreiken, maken dit boek tot een veelzijdig, inspirerend en praktisch handboek." – Jan Rotmans, hoogleraar Transities, Erasmus Universiteit Rotterdam

De drielingbroers Steijger (1973) publiceerden al vier boeken op het gebied van talentmanagement, persoonlijke effectiviteit, teamontwikkeling en loopbaanplanning. Erik heeft ruim twintig jaar gewerkt bij toonaangevende bedrijven, waarbij hij diverse commerciële managementfuncties heeft vervuld. Viktor en Stephen zijn managing partner, team- en talentontwikkelaar, bedrijfstrainer en coach bij Optimaal Talent.


Viktor Steijger, Erik Steijger & Stephen Steijger (2019). Wendbaar werken: Coachen bij vitaliteit en werkgeluk. Amsterdam: Boom.
 

In samenwerking met uitgeverij Boom mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 19 maart. Winnaars worden woensdag 20 maart per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!