Actueel.

Weggeefactie: Wendbaar werken

Een down-to-earth aanpak om vitaal en wendbaar te blijven in je werk

di 05 mrt 2019

Het is tegenwoordig meer dan ooit een must om proactief, wendbaar en vitaal te zijn om aan het werk te blijven. De vijf kernvragen van coachees waren jarenlang: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar wil ik heen, waar word ik blij van? Nu worden deze vragen aangevuld met: hoe blijf ik blij en succesvol aan het werk tot mijn pensioen?

Deze tijd vraagt om wendbaar werken. Wat is daarvoor nodig? Een offensieve houding in plaats van een defensieve. Ageren in plaats van reageren. Niet lijden, maar leiden. Kortom: zelf de regie pakken.

Dit boek geeft coaches handvatten om met coachees te werken aan hun duurzame inzetbaarheid. Het gaat in op de volle breedte en diepte van fysieke en mentale vitaliteit, werkgeluk, loopbaanplanning, persoonlijk en zakelijk leiderschap, talentmanagement en talentontwikkeling, maatschappelijke trends en relevante kansen en bedreigingen op de arbeidsmarkt. Aan de hand van het concrete stappenplan maak je samen met je coachees werk van wendbaarheid.
 

"De vele concepten, modellen, coachoefeningen en eigen praktijkcases die ze aanreiken, maken dit boek tot een veelzijdig, inspirerend en praktisch handboek." – Jan Rotmans, hoogleraar Transities, Erasmus Universiteit Rotterdam

De drielingbroers Steijger (1973) publiceerden al vier boeken op het gebied van talentmanagement, persoonlijke effectiviteit, teamontwikkeling en loopbaanplanning. Erik heeft ruim twintig jaar gewerkt bij toonaangevende bedrijven, waarbij hij diverse commerciële managementfuncties heeft vervuld. Viktor en Stephen zijn managing partner, team- en talentontwikkelaar, bedrijfstrainer en coach bij Optimaal Talent.


Viktor Steijger, Erik Steijger & Stephen Steijger (2019). Wendbaar werken: Coachen bij vitaliteit en werkgeluk. Amsterdam: Boom.
 

In samenwerking met uitgeverij Boom mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 19 maart. Winnaars worden woensdag 20 maart per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!


 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Ingrid van Ham - dinsdag 19 maart 2019

Wat gek, ik wilde meedoen op di 19 mrt en de inzending is al gesloten, alleen er staat dan wel een ander boek vermeld, er staat de inzending voor het boek gek op stress is gesloten?

Sonja - zaterdag 16 maart 2019

Lijkt me een supermooie aanvulling op het Ontwikkeladvies voor 45+

Ildi Kamphuis-kovacs - dinsdag 12 maart 2019

Ja, dit is wat we nodig hebben, concrete vorbeelden en the changing of our mindsets.

Roxane Beumer - dinsdag 12 maart 2019

Benieuwd naar de vertaalslag van DI naar de praktijk om wendbaar, vitaal en gelukkig te zijn en blijven!

Gerdien van Huis - maandag 11 maart 2019

Als Employability adviseur binnen defensie is er nog veel winst te behalen op het gebied van wendbaar werken en het pakken van de eigen regie. Ik zou hierin graag handvatten krijgen hoe personeel hierin te kunnen coachen ????

Marjolein Thoma - maandag 11 maart 2019

De titel spreekt mij al enorm aan en ik ben zeer benieuwd naar de inhoud en de toepasbaarheid in mijn coachwerk.

Annelies Hovestad - maandag 11 maart 2019

Een mooie nieuwe aanvulling op ons gedachtengoed. Ik ben heel benieuwd naar jullie theorie en handreiking.

Martin Jan Kraak - maandag 11 maart 2019

een mooi boek die de toolkit uitbreidt van de loopbaanbegeleider op het vlak van duurzame inzetbaarheid, veerkracht stimuleren en aanpassingsvermogen. Mijn kandidaten en ik kunnen deze toolkit wel gebruiken.

Astrid - maandag 11 maart 2019

Zet koers in je eigen loopbaan!

Ellen van Houten - zondag 10 maart 2019

'niet lijden maar leiden', sluit goed aan bij wat ik als Opleidingsadviseur en coach graag hanteer:'niet vinken maar vonken'.

Joja - zondag 10 maart 2019

Interessant!!

Jannie - zaterdag 9 maart 2019

ik win graag!

Anneke - vrijdag 8 maart 2019

Een prikkelende uitbreiding van de aloude trits loopbaanvragen

Maaike Nillesen - vrijdag 8 maart 2019

succesvol ouder worden, daar gaat het om!

Silvia Muller - vrijdag 8 maart 2019

Mijn werkgeluk verhogen door weer lekker een goed boek te lezen, voor inspiratie en ontspanning op de bank!

Jolande Koolen - vrijdag 8 maart 2019

Als loopbaancoach en trainer vind ik het mooi om wendbaar te blijven werken en daarmee anderen optimaal van dienst te kunnen zijn. Titel en inhoud spreekt erg aan!

I.simon - vrijdag 8 maart 2019

Heel benieuwd naar dit boek!

HaKeur - vrijdag 8 maart 2019

Een mooie uitdaging om een coachee wendbaar en daardoor duurzaam inzetbaar te maken ter voorbereiding op zijn toekomst richting pensioen!. Mooi dat het boek hierbij de verschillende aspecten beschrijft. Kortom, ik ben reuze benieuwd naar. en laat me graag verrassen.

sophie van der Vlist - donderdag 7 maart 2019

Als Loopbaanadviseur/coach is duurzame inzetbaarheid een belangrijke peiler in deze tijd waar we onze kandidaten bewust van moeten maken. Graag ontvang ik het boek als welkome aanvulling en inspiratie in mijn dagelijkse praktijk.

Sophie van der Vlist. - donderdag 7 maart 2019

Als loopbaanbegeleider Is duurzame inzetbaarheid een zeer belangrijk Item en zal dat voorlopig ook blijven. Graag ontvang ik dan ook het boek wendbaar werken als welkome aanvulling en inspiratie om die in te kunnen zetten in de praktijk.

Lonica van der Sluijs - donderdag 7 maart 2019

Hoe herkenbaar het belang van zelf regie houden, nu ik zelf in een van baan naar baan fase zit.

Willy Koopman - donderdag 7 maart 2019

Ben met name benieuwd naar de maatschappelijke kansen en trends!

Jaap Wouda - donderdag 7 maart 2019

Ben zéér benieuwd en lees graag dit boek. Allitereert ook goed Wouda wil wendbaar werken

Liesbeth de Wijs - donderdag 7 maart 2019

Ik ben een doener en leer door te doen. Dat vind ik dan ook weer makkelijker om het over te dragen aan de ander. Kan dit boek me daarbij helpen?

Heleen Van Terheijden - donderdag 7 maart 2019

Benieuwd !!!

Petra Bernhard - donderdag 7 maart 2019

Lijkt me een zeer interessant boek!

Stephen Querido - donderdag 7 maart 2019

mooi actie

Derjan - donderdag 7 maart 2019

De link naar de weggeefactie Wendbaar werken werkt niet goed, want verwijst naar een ander boek nl. Gek op stress

Jan Brinkman - donderdag 7 maart 2019

Waardevol om te leren persoonlijke waarden echt gestalte te laten geven

Fit met Kit - donderdag 7 maart 2019

Mooie aanvulling ook op gezond en vitaal leven

Ineke van den Berg - donderdag 7 maart 2019

Fijn dat boek er is. Een belangrijk thema in deze veranderlijke tijd

Jan-Willem v.d. Pol - donderdag 7 maart 2019

Enorm interessant onderwerp.

Olga Bosmans - donderdag 7 maart 2019

Werken, lang werken is niet erg als het gaat om werk dat bij je past of zoals Confucius al zei: 'Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.' En dit geldt je heel leven lang dus ook als je ouder wordt dan dient zich wellicht een aanpassing aan zodat het 'nooit werken' blijft!

Anki Weerepas - donderdag 7 maart 2019

Ik ben binnen onze organisatie al een aantal initiatieven gestart om de vitaliteit van onze medewerkers te bevorderen. Ben heel benieuwd naar meer tools, waarmee dit nog verder uitgebouwd kan worden.

Jolanda Vonk - donderdag 7 maart 2019

Goed dat er visie komt op werken als je ouder wordt en hoe je dat op prettige wijze kunt blijven doen, zowel voor jezelf als je organisatie. Lees het graag.

Klazina oldenhuis - donderdag 7 maart 2019

Geweldig! Ik kan niet wachten om het te lezen en om het in praktijk te brengen!

Annelies Gritter - donderdag 7 maart 2019

ben erg nieuwsgierig. Naast de "gek op stress" die in de link staat, is dit natuurlijk ook iets waar je niet jong genoeg mee kan beginnen. Zeker als straks van je wordt verwacht dat je tot minimaal 70 jaar aan de bak moet op de werkvloer.

Gera - donderdag 7 maart 2019

Duurzame inzetbaarheid is mn in deze tijd dat iedereen langer werkt een intrigerend onderwerp om over te lezen!

marc - donderdag 7 maart 2019

Lijkt me wel boeiend. De eerste stappen zijn logisch dus nu de rest.

marianne donker - donderdag 7 maart 2019

Al bij studenten beginnen...

Ben - donderdag 7 maart 2019

Draaien maar

Willemien van den Tol - donderdag 7 maart 2019

Mooi dat dit onderdeel van loopbaanmanagement hierin ook aandacht krijgt

Henny - donderdag 7 maart 2019

I.h.k.v. de opleiding Healthy Ageing Professional wil ik loopbaandiagnosegesprekken invoeren in mijn organisatie, in 1e instantie voor vkn omdat we nu en in de toekomst alle medewerkers hard nodig hebben! Dit boek past perfect in waar ik mee bezig ben en maakt me nieuwsgierig hoe het aanvullend kan zijn.

margreet - donderdag 7 maart 2019

een belangrijk onderwerp, zeker als je werkzaam bent in een organisatie waar mensen fysiek werk doen en lang moeten/willen doorwerken. het onder de aandacht brengen van DI en eigen regie is en blijft belangrijk. hoe meer ik er over lees hoe beter :-)

Lea Adriaans - donderdag 7 maart 2019

Ik begeleid mensen in het vinden van een eigen antwoord op wat het leven hen voorschotelt, ook als dat anders is dan gehoopt of verwacht. Wendbaarheid dus. Ben benieuwd naar dit boek en kom graag in aanmerking voor een gratis exemplaar.

Vandamme Geert - donderdag 7 maart 2019

Ik heb zelf de regie genomen en laat mij in vervangen in een leidinggevende zorgfunctie. In overleg met Directie krijg ik binnen de voorziening andere opdrachten waar ik verworven competenties evenzeer kan inzetten.

Sabine Baltussen - donderdag 7 maart 2019

Herkenbaar dat we steeds meer mogen kijken naar hoe verhoud je je tot je werk en zorg je dat je meebeweegt als het moeilijk wordt. Ik werk veel met goede vakmensen uit de bouw (training&coaching) en zie zoveel mensen worstelen met loyaal zijn aan de werkgever en collega’s. Ben heel benieuwd hoe dit boek mij en hen verder kan brengen?!

Tamara - donderdag 7 maart 2019

Maak ik kans als ik ook zo'n gilletje aanschaf?

Jessie Klinkenberg - donderdag 7 maart 2019

De link verwijst naar het boek Gek op stress..... Ik wil best kans maken op beide boeken.

Tjitske Veenstra - donderdag 7 maart 2019

Hoe wendbaar ben ik ZELF?

Saskia Roosen - donderdag 7 maart 2019

Ik begeleid veel mensen in het kader van 45plus ontwikkelsubsidie. Daar gaat het vooral over hoe je fit en met plezier de komende jaren werkzaam blijft. Ben altijd op zoek naar praktische handvatten voor dit traject. Ik ben benieuwd naar de inhoud van dit boek en kom graag in aanmerking voor een gratis exemplaar.

Carl Callewaert - donderdag 7 maart 2019

ik neem op dit moment een rol op als re-integratiebegeleider voor collega's die een tijdje afwezig waren, wendbaar worden is voor hen vaak een essentieel aspect voor een vlotte terugkeer op de werkvloer. Het concreet stappenplan lijkt mij veelbelovend

Sandra Snijders - donderdag 7 maart 2019

'Niet lijden maar leiden' inspirerend en maakt nieuwsgierig!

Emmy - donderdag 7 maart 2019

helaas is bij deze weggeefactie de verkeerde link geplaatst (naar weggeefactie 'Gek op stress')