Actueel.

Weggeefactie: Werk heeft het gebouw verlaten

ma 30 nov 2020

Jitske Kramer schreef het boek Werk heeft het gebouw verlaten tijdens de tweede gedeeltelijke lockdown in oktober 2020. Over hoe corona ons in een collectieve wereldwijde cultuurshock stortte en wat de impact hiervan is op ons werkende leven. Werkritmes liggen al maanden volledig overhoop, we worden geconfronteerd met onzekerheid, crisisbeslissingen en de noodzaak tot aanpassen en veranderen. Het thuiswerken kreeg een vlucht, wat vraagt om meer dan houtje-touwtje-online-kantoortje spelen.

Hoe pas je jouw organisatiestructuur hierop aan? Hoe geef je leiding op afstand? Wat kun je nu doen om er op de lange termijn beter uit te komen? Hoe behoud je de trots op de organisatie en de verbinding met je team, ook als je elkaar weken en soms maanden niet kunt zien? Is dit een crisis of een transformatie? Welke nieuwe rituelen zijn nu nodig?

Met kennis vanuit de antropologie, ervaringen in organisaties en inspiratie uit de vele reizen die Jitske maakte, geeft Jitske antwoord en biedt ze houvast voor deze vreemde tijd. Een inspirerend boek boordevol waardevolle perspectieven en concrete antwoorden op vragen van nu.

Jitske Kramer is corporate antropoloog, internationaal spreker, ondernemer, facilitator en oprichter van HumanDimensions. Ze is auteur van onder meer Deep Democracy, Jam Cultures, en ze is coauteur van De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) en Building Tribes.

In samenwerking met Boom uitgevers Amsterdam mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 15 december. Winnaars worden woensdag 16 december per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Helaas is de weggeefactie afgelopen. Toch benieuwd naar dit boek? Klik hier voor meer informatie


  

 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

hanneke - dinsdag 8 december 2020

nieuwsgierig

sonja - maandag 7 december 2020

Lijkt me een zeer interessant boek, zeker gezien Jitske haar achtergrond en verdiensten.

Karin Hibma - zondag 6 december 2020

Haar gevolgd in haar schrijfmarathon, bijgedragen bij de input die ze vroeg via LInkedin. Ben heel benieuwd naar het resultaat.

Karin ter Horst - vrijdag 4 december 2020

Op 8 dec ga ik digitaal Jitske meemaken, heb er zin in. Ikzelf probeer op mijn werk ook een cultuur shock te creëren.. dus inspireer mij Gemeente Zwolle

Sandra - vrijdag 4 december 2020

Ik zag Jitske Kramer voor het eerst op de Dag van de Trainer in 2016. Sindsdien geïnteresseerd in haar werk. Zeker nu is haar werk relevant. Benieuwd naar dit boek!

inge - vrijdag 4 december 2020

Veraf en toch dichtbij ... Het is mogelijk !!

Francis Miggelbrink - vrijdag 4 december 2020

al vanaf maart aan het thuiswerken en nog steeds niet van het vervreemdende gevoel af... Lijkt me fijn boek met handvatten!

Anki Weerepas - vrijdag 4 december 2020

Heel interessant, zeker in het herindekingsproces vd vier ind. Gemeenten in de hele bijzondere constructie waar we nu middenin zitten en alle creativiteit hierin welkom us, omdat verbinden de allerbelangrijkste factor is in dit proces. Onze medewerkers zijn immers de bouwstenen van onze orgsnisatie!

Schrader - vrijdag 4 december 2020

Het lijkt me een hele inspirerende aanwinst om kennis te hebben dan Jitske haar ervaringen

Floor Nijhuis - donderdag 3 december 2020

Inspiratie voor mij om hybride werken in het onderwijs mede vorm te geven. Waarom werken wij tijd- en plaatsgebonden in onderwijs? Dit kan toch ook anders en is volgens mij een bevrijding voor veel leerlingen. Ik ben heel benieuwd naar Jitske's visie.

Monique H - donderdag 3 december 2020

Jitske praat met zoveel passie! En maakt het begrijpelijk. Een boek van haar hand wil ik graag lezen.

Virginia Lippens - donderdag 3 december 2020

Interessant leesvoer voor buiten het gebouw ;-)

Herman Derks - donderdag 3 december 2020

Wat een prachtig boek weer van Jitske wat ik graag wil lezen

Huub van Osch - donderdag 3 december 2020

Vooruit, vooruit, vooruit, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben helemaal geen haast.

Gerrit Stam - donderdag 3 december 2020

Flexibilteit/aanpassingsvermogen is ook in Coronatijd nodig. Het daagt uit tot creativiteit.

Judith Takens - donderdag 3 december 2020

Ben heel benieuwd naar het effect van corona op ons werken. Ik hoor het graag.

Sandra Ringeling - donderdag 3 december 2020

Belangrijke vragen en het werk van Jitske kennende geeft ze niet alleen antwoorden maar geeft ze ook methodieken om samen de antwoorden te vinden. Ben ik razend nieuwsgierig naar!

ellen westerhout - donderdag 3 december 2020

Volgende week schuift onze directeur in ons teamoverleg (online) aan: hij wil polsen hoe het met ons gaat. En wij willen natuurlijk weten hoe het met hem gaat en onze organisatie. Er is zowel letterlijk als figuurlijk meer afstand naar elkaar, zowel op de vloer als de lijnen naar teamleiders en MT. Hoe houd je de lijnen toch zo kort en levend mogelijk? Verder is de grens tussen werk en prive is verdwenen. Mijn eetkamertafel is tevens bureau. Ik weet zeker dat Jitske hier een mooie visie over heeft en voldoende stof beschrijft om hier over na te denken. Als ik het boek win, deel ik de info met mijn collega's, teamleider en MT.

Olga Bosmans - donderdag 3 december 2020

Ja het menselijk aspect wordt alsmaar belangrijker in organisaties. Dit getuigt ook het boek over 'Trauma's in organisaties', je wint als de mensen zich goed voelen, zich gehoord voelen en als niet alles onder de mat geschoven wordt

Sara - donderdag 3 december 2020

Ook ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek! In de Corona tijd ook naar een video van Jitske gekeken en vond het erg interessant.

trees smeets - donderdag 3 december 2020

Ik zie dat de huidige veranderingen vanuit ons zelf gaan komen, nodig om het samen te gaan doen en groeien naar een nieuwe realiteit. Jitske geeft hierin met haar boeken de richting aan.

Ilse - donderdag 3 december 2020

Erg nieuwsgierig naar dit boek!

Anita Van den Besselaar - donderdag 3 december 2020

Als loopbaanadviseur en antroploog werk ik nu een jaar in de gezondheidszorg en daar was thuiswerken voor covid 19 not done. We moeten nu wel en vanuit mijn rol ik managers en medewerkers hierin coachen. Dit boek zou me daarbij optimaal helpen en inspireren.

Christina Menses - donderdag 3 december 2020

Inderdaad zeer actuele vraagstukken waar wij in onze organisatie des te meer mee bezig zijn, omdat we hebben besloten dat thuiswerken ook na Corona, bij ons in de organisatie (samenwerkende gemeenten) de nieuwe norm is. We staan daardoor voor veel nieuwe uitdagingen. Het boek zou ons wellicht mooie inzichten en antwoorden kunnen geven over hoe we onze organisatie hierop goed kunnen inrichten.

Ineke van Kruining - donderdag 3 december 2020

De Corona-crisis en Jitske Kramer met dit boek, maken duidelijk dat we ons gebouw allang konden verlaten. We hadden alleen een zetje nodig. Hoe geven we we dan - al 'buiten spelend' - vorm aan samenwerking, zowel vanuit onze eigen missie & visie als CEO van ons eigen leven, als vanuit decentrale netwerkorgnisaties? Jitske Kramer benoemt de wezenlijke thema's die daarin een rol spelen. Ik ben benieuwd!

hanne wieggers - donderdag 3 december 2020

Interessant en actueel!

Rati van Sijll - donderdag 3 december 2020

Razend actueel, dit. Het lijkt me leuk en interessant om onze huidige werkrealiteit in een breder cultureel perspectief te kunnen bekijken!

Rik Walet - donderdag 3 december 2020

Dit boek zou ik goed kunnen gebruiken bij het coachen van mensen.

Selma van der Heiden - donderdag 3 december 2020

Tof, zinvol en actueel thema!

Janine - donderdag 3 december 2020

Boeken van Jitse Kramer zijn altijd inspirerend. Ik ben heel benieuwd naar dit boek.

Joris van der Bijl - donderdag 3 december 2020

Lijkt me zeer interessant. Ik hoop nu eindelijk eens een boek te winnen ;-). Groet Joris

Dunya Vermaat - donderdag 3 december 2020

In deze tijd een waardevol geschenk hoe om te gaan met het leiddinggeven op afstand.

Els van Osch - donderdag 3 december 2020

Ik zou heel graag dit boek willen omdat ik erg nieuwsgierig ben naar hoe Jitske haar inzicht toepast op de huidige, hectische tijden. Ben een enthousiast lezer over zo’n beetje alles wat zij doet met de culturele antropologie voor de wereld van onderwijs en werk.

Jos Dierx - donderdag 3 december 2020

Ik heb het boek zelf al gekocht (en deels al gelezen), maar ik zou het graag ook cadeau willen doen aan onze nieuwe rector.

Marianne van der Rijst - donderdag 3 december 2020

Ik ben vandaag jarig :) . Wat een leuk cadeau zou dit zijn om vanuit mijn HR rol mijn collega's nog beter te kunnen begeleiden met de inzichten van Jitske.

K.G.M. Somers - donderdag 3 december 2020

Mooi perspectief om de wereld waarin we werken anders te verbinden met de wereld waarin we leven

brenda Koopman - donderdag 3 december 2020

LIjkt me zeer interessant. Bij de organisatie waar ik werk gebeurt veel. ik ben benieuwd of er in het boek toepasbare tips staan!

Roland Leeflang - donderdag 3 december 2020

Jaren geleden was het Nieuwe Werken een hype die snel verdween door de vele problemen die mensen zagen. Op afstand miste men nabijheid. Nu is het een dwingende realiteit. Binnen is buiten geworden. Rest niets anders dan creatief aan te haken. Jitske helpt daarbij.

Marije van der Molen - donderdag 3 december 2020

Heel graag! zo herkenbaar, we worstelen hier allemaal mee. Leuk om te delen binnen ons team (loopbaanbegeleiding Defensie Materieel Organisatie)

Marieke Vierboom - donderdag 3 december 2020

Dit boek zou ik goed kunnen gebruiken bij het coachen van mensen.

Ingeborg Verhaeghe - donderdag 3 december 2020

En wat nu ......?

Cor van Gils - donderdag 3 december 2020

Opnieuw zeer interessant! Vorig jaar al de prachtige reiservaringen in Togo meebeleefd, dit lijkt een boeiend vervolg vanuit het nu in de wereld en in Nederland.

Hilde Stringa - donderdag 3 december 2020

lijkt me heel interessant!

Mieke Kreunen - donderdag 3 december 2020

Belangrijk thema waar we allemaal mee aan de slag moeten!

Mirjam Bisschop - donderdag 3 december 2020

Bijzonder interessant om hier meer over te lezen! Zeker ook omdat deze situatie in de toekomst zeker nog na-ijleffecten zal hebben.

Gerard Vrinte - donderdag 3 december 2020

aankondiging triggerde mij