Actueel.

Zo vind je betekenisvol werk

di 05 jun 2018

Was werk vroeger vooral bedoeld om brood op de plank te krijgen, tegenwoordig zijn we naast de financiële component vooral op zoek naar betekenisvol werk. Maar hoe vind je dat? The School of Life zet zes manieren uiteen die je helpen om werk te vinden dat niet alleen betekenis, maar ook veel voldoening brengt.

Bedenk je bijvoorbeeld dat een crisis over het gebrek aan betekenis van je werk compleet normaal is. Voor de industriële revolutie waren er zo’n 200 banen waar je uit kon kiezen, tegenwoordig zijn dat er zo’n half miljoen. Hoe meer keuzemogelijkheden, des te groter het gebrek aan een uiteindelijk keuze. Want wat als je de verkeerde keuze maakt?

Een andere tip: schrijf eens op waar je echt gelukkig van wordt. Niet alleen in je werk, maar ook in je vrije tijd. Haal je geluk uit het schrijven van een goede tekst? Of was dat ene diner dat je georganiseerd hebt voor je vrienden het hoogtepunt van het jaar? Aan de hand daarvan kun je vaststellen wat voor jou betekenis brengt in je leven, en hoe je dat in je werk kunt inzetten.
 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Loek Knippels - donderdag 7 juni 2018

Bijzonder duidelijk. Ga de zin - aangepast - ook op mijn fb pagina zetten omdat binnen onze workshops dit steeds het uitgangspunt is: " Hoe geef ik zin en betekenis aan mijn werk"? Je mag dat uitbreiden met werk - leven. Volg graag de ontwikkelingen. Hartegroet, Loek Knippels, wonend in de Dordogne in Frankrijk en opnieuw bezig met het opzetten van een bewustwordingscentrum waar ook terminale mensen een vakantieweek kunnen hebben om de balans op te maken van hun naderend einde. " Sterven moet je leven!"

tim - donderdag 7 juni 2018

ook heel interessant groet van je moeder