Actueel.

Zwerven door mijn hoofd

Korte verhalen: Technolatijn

ma 02 sep 2019 - Martin Reekers

Ik wou dat ik kon zwerven
door de wereld
in mooi weer
of in warme regen
De eerste stap vereist het lef
dat ik ontbeer...
Van echte durf beroofd,
kan ik enkel zwerven,
zwerven door mijn hoofd…


Technolatijn
Eens in de zoveel tijd, te vaak eigenlijk, moet er een elektronisch apparaat worden vervangen. Te vaak, want het lijkt alsof deze steeds minder lang mee gaan. Soms gaat het om een computer, een printer, een smartphone, speakers of, zoals nu, om een tv. Als een bewust kopende consument struin ik eerst het internet af, bekijk advertenties en lees reviews. Waarom weet ik eigenlijk niet want snappen doe ik er niet veel van.. Wat moet je met een tv die Q HDR 1500 heeft of 3840 x 2160 4K UHD met vier keer meer pixels dan Full HD TV? Of wat te denken van ‘full array ledverlichting achter het scherm’? Dan zijn er ook die zijn uitgerust met quantum dots! Oei, het lijkt oppassen geblazen want svoor jet het weet koop je er nog een zonder en lig je direct een technologische straatlengte achter.

Eén TV intrigeert mij bijzonder, want die wordt geleverd met ‘one invisible cable’. Die wil ik meteen! Twee dozijn liefst want er liggen bij mij hele bossen in het zicht. Wat zou dat zijn zo’n invisible cable? Zou de fabrikant ‘de nieuwe kleren van de keizer’ gelezen hebben en alleen maar bewéren dat er een onzichtbare bij zit? Gewoon voor de lol? Dat je dan later als je de klantenservice belt en je beklaagt dat die onzichtbare kabel ontbreekt,  te horen krijgt: “Ja meneer, dat overkomt wel meer klanten. Dat komt doordat hij onzichtbaar is, maar hij zit er echt bij hoor!” En dat dan op die serviceafdeling iedereen onder de bureaus in een deuk ligt en het in de broek doet van het lachen omdat er alwéér een klant is ingestonken.

Maar goed ik weet nu wat ik zo meteen vraag in de winkel. “Heeft u voor mij een QLED TV met een helder beeld en meer contrasten, voorzien van QHDR 1500, Ambient Mode, Quantum dots, 3840 x 2160 UHD 4K met full array ledverlichting achter het scherm en one invisible cable. Die hebben ze dan vast. “Oh ja”, voeg ik dan toe, “doe er ook maar een extra doosje onzichtbare kabels bij”. Dat zal vast de hele wereld niet kosten, toch? En dan, als ze de TV uit het magazijn gehaald hebben en ze willen afrekenen gewoon om te pesten, vragen: “Is hij ook in kleur of alleen in zwart/wit?”

Martin Reekers (1951) schrijft regelmatig voor LoopbaanVisie, het onafhankelijke vakblad voor professionele loopbaanadviseur en publiceert boeken binnen het domein mens en werk. Hij is tevens cartoonist. Cartoonisten proberen de werkelijkheid vanuit andere, vaak onverwachte, perspectieven te belichten. Precies dat probeert Martin ook met zijn columns te doen. Soms vederlicht met een vleugje absurdisme, soms wat meer filosofisch, maar altijd afgeblust met een scheutje humor.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst