Zoek een loopbaancoach.

Klik hier om een account aan te maken!Hieronder kunt u op zoek gaan naar een loopbaancoach bij u in de buurt. Bent u zelf loopbaancoach? Klik dan hier om u aan te melden.

Terug naar het overzicht

Paulien Botman Coaching & Counseling

Paulien Botman

Bedrijfsnaam:
Paulien Botman Coaching & Counseling
KvK nummer:
39095481
Adres:
Jacques Tatilaan 118
1325 SN Almere
Regio:
Noord-Holland, Flevoland, Utrecht
 
Telefoon:
06-12667760
Fax:
Mobiel:
Bereikbaar:
Werkdagen - overdag
Werkdagen - 's avonds
E-mail:
Website:
Contactpersoon:
Paulien Botman
Geslacht:
Vrouw
Beroep:
Coach, Trainer, Counsellor
Gespecialiseerd:
Bewustzijn, Coachend Leidinggeven, Persoonlijk leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling, Zingeving
Sector:
Bedrijfsleven, Overheid, Zorg, Particulier
Uurtarief:
€ 85-125
Beroepsorganisatie(s):
NOBCO
Geregistreerd bij:
Gcoach, Tijdschrift voor Coaching, Para-Medisch.nl
Aangesloten bij:
Opleiding 1:
Nederlandse Academie voor Psychotherapie
Opleiding 2:
HBO opleiding informatiemanager
Opleiding 3:
Systemisch coachen

Omschrijving


"Vanzelfsprekendheid verlamt de geest": dingen die je altijd vanzelfsprekend hebt gedaan, routines en vaardigheden die je hebt geleerd blijken opeens niet meer te werken. Op het moment dat er veranderingen plaatsvinden, in het werk of in de privé-situatie, kun je opeens niet meer op de automatische piloot varen en zijn er andere vaardigheden nodig. Dan is het goed om eens met een buitenstaander te kijken naar de problemen en vraagstukken die zich aandienen. Waar ligt je kracht, wat valt er te versterken en te verbeteren? Moet de omgeving veranderen of is het wellicht logischer als je zelf de touwtjes in handen neemt? Inzicht in eigen handelen, denken, normen en waarden, gevoelens, is hierbij heel nuttig. Het veranderen kan soms beangstigend zijn, juist omdat je het al zo lang op die ene manier gedaan hebt. Toch levert het zoveel vrijheid op om zaken op een andere manier te kunnen bekijken en daarnaar te handelen, durf het aan en zet die stap!


Werkwijze


Het kan zeer verhelderend zijn om het probleem eens door de ogen van een ander te bekijken, iemand die een onafhankelijke positie inneemt, waar je je hele verhaal bij kwijt kunt. Die onbevooroordeeld naar je luistert, structuur aanbrengt, relativeert en feedback geeft. In een kennismakingsgesprek kijken we of het wederzijds klikt, en of de vraag en de werkwijze bij elkaar passen. Er zijn vele handvatten om tot nieuwe inzichten en vaardigheden te komen, en uitgaande van wat er bij je past benut ik de mogelijkheden om tot verandering en beweging te komen. Systemisch coachen (of het werken met opstellingen in een 1 op 1 situatie) is een heel effectief proces waarmee grote veranderingen ingezet kunnen worden. Graag geef ik je uitleg over deze methode. Maar ook technieken uit de RET, TA, het provocatieve coachen pas ik toe. Altijd met liefde, altijd met compassie, het proces is van de cliënt.