ma 31 jan 2022

In de podcastserie De loopbaancoach gaat sociaal psycholoog Japke Ebbinge in gesprek met experts op het gebied van loopbaanontwikkeling en blijf je op de hoogte van actuele kennis en ontwikkelingen vanuit de psychologie. 

Loopbanen zijn complexe en veelzijdige fenomenen. Een loopbaan omvat veel en uiteenlopende aspecten, waaronder psychologische, sociologische en economische samenwerkingsverbanden.

In deze aflevering van De Loopbaancoach neemt loopbaanonderzoeker Jouke Post ons mee in de metafoor van de bron. Wat zegt deze metafoor? En hoe kan je dit perspectief gebruiken als loopbaanbegeleider?

De Bron (resource) gaat over de mens als middel, als een instrument om te produceren. De mens als een van de productiefactoren. Het klinkt misschien niet zo gezellig, maar het is wel een reëel perspectief, vertelt Post. Een bedrijfskundig perspectief aanvullend op individuele of ontwikkelingsgerichte perspectieven op lopenbanen. Nieuwsgierig? Beluister de aflevering! (bron: Hogeschool van Amsterdam)

De podcast 9 Metaforen van Inkson – de bron luistert u hier.