do 03 feb 2022

Weer de verkeerde persoon aangenomen? Is je nieuwe medewerker binnen een jaar vertrokken? Dan is het hoog tijd om te kiezen voor mensen die wel bij jouw bedrijf passen.

Eigenlijk had je hem niet moeten aannemen, maar ja, je voelde een klik en hij wilde zo graag. Klinkt dit bekend? Je bent de enige niet. Zogenaamde ‘mismatches’ zorgen voor torenhoge kosten, frustraties bij collega’s en ongewenst verloop. En ze kosten jou bovendien veel energie. Dit moet anders, maar hoe herken jij jouw ideale medewerker?

Maak niet de fout om het schaap met de vijf poten of kopie├źn van jezelf te zoeken. Laat je niet leiden door jouw eigen vooroordelen. Kies liever voor uitblinkers die passen bij hun rol en hun collega’s. Je vindt ze door je niet blind te staren op het cv van sollicitanten. Mensen zijn namelijk meer dan alleen hun kennis en ervaring. Alleen met een open blik krijg je mensen die met plezier voor je werken en daadwerkelijk bijdragen aan de doelen van jouw organisatie.

In dit boek lees je hoe je je vooroordelen aan de kant zet, met welke criteria je je droom kandidaat kunt selecteren en hoe je ervoor zorgt dat je nieuwe medewerkers niet gillend wegrennen, maar zich ontpoppen als succesfactor voor jouw bedrijf.

Kirsten is een mentor en strateeg pur sang. Al meer dan vijftien jaar helpt zij bedrijven met het aantrekken en inzetten van de juiste mensen op de juiste plek. Met haar boek wil ze ondernemers en managers handvatten geven voor het kiezen van medewerkers met het juiste DNA.

In samenwerking met uitgeverij Haystack mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met woensdag 16 februari. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.