Thema: Normaal

ma 28 feb 2022

Wat normaal is is geen vaststaand feit. Wat normaal is wordt bepaald door een individu of een groep en kan over een tijdje worden vervangen door een ander normaal. Jouw normaal komt voort uit je opvoeding, de mensen die je kent, wat je ziet en hoort op tv en jouw internetbubbel. In de groepen waarin je je beweegt, hoef je je nooit de vraag te stellen ‘wat is normaal?’

Toch zijn er mensen die zich de vraag ‘wat is normaal?’ moeten stellen om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving of aan hun nieuwe zelf. Zo kan het normaal in het land waaruit je gevlucht bent heel anders zijn dan het normaal van het land waar je nu bent. Denk aan simpele dingen als wat er te koop is in de supermarkt, omgangsvormen en de feestdagen die gevierd worden. Maar ook op de arbeidsmarkt zijn er mogelijk verschillen tussen waar je vandaan komt en hoe het in je ‘nieuwe’ land is. Hoe moet je solliciteren, welke diploma’s zijn hier geldig en hoe gedraag je je op de werkvloer?

Lees meer en neem een abonnement!

Download gratis

– Normaal
Normatieve professionalisering in de loopbaanprofessie: Onze normen en waarden bepalen hoe we denken en handelen
Frank van der Mijn


– Praktijk
Bedriegersfenomeen? Doe normaal! 
Tessa Faber


– Kennis en kunde
Verder op weg met loopbaanchecks: Inzet, effecten en randvoorwaarden 
Ilse Schrijver & Jouke Post


– Opinie en discussie
CareersNet: Een internationaal netwerk voor innovatie en uitwisseling 
Jouke Post

U heeft al een digitaal abonnement op LoopbaanVisie voor slechts € 25 per jaar!