ma 30 mei 2022

We maken dagelijks veel beslissingen. Lopen of een taxi nemen? Een salade of een frietje bestellen? Lezen of Netflixen? Op deze manier proberen we voortdurend meer te krijgen van wat we willen en minder van wat we niét willen. De balans tussen die twee zorgt voor meer voldoening en geluk. Wij zochten uit hoe jij je gelukkiger voelt in het leven én in je carrière. Als je deze vier stappen volgt, staat jouw geluk voortaan centraal.

1. Geluk zit in de kleine dingen
Ga na welke zaken je geluk bezorgen. Je werk is belangrijk, maar zorg ervoor dat je privéleven niet lijdt onder de druk van je carrière. Check bij jezelf of je niet te ver van je koers raakt. Want wat maakt jou écht gelukkig? Familie of vrienden? Creatief bezig zijn? Of gewoon eens lekker niksen? Geluk zit in de kleine dingen, zoek het dus niet te ver.

2. Stel prioriteiten
Je job heeft een grote invloed op je geluk. Het is belangrijk om met een fijn gevoel naar je werk te gaan. Want gelukkige werknemers zijn productiever én creatiever. Weet je wat je wil bereiken in je carrière? Ga dan aan de slag en maak beslissingen op basis van die doelen. Bepaal wat écht belangrijk voor je is en breng op basis daarvan structuur aan.

3. Zoek contact
Gevonden welke zaken jouw geluk bezorgen? Speel hierop in. Door regelmatig een korte pauze te nemen, verhoog je je productiviteit. Ga buiten op een bankje zitten of wandel een blokje om. Het haalt je stressniveau meteen naar beneden. Of zoek je collega’s op. Want praten is het beste medicijn. Lucht je hart of maak van de gelegenheid gebruik om elkaar wat beter te leren kennen. Als jij klaarstaat voor anderen, doen ze dit ook voor jou.

4. Begin met een inspanning
Zorg voor routine in je werk- en privéleven. Probeer bijvoorbeeld ’s morgens te sporten. Dit zorgt meteen voor een energieboost. Door je in te spannen verdwijnt de vermoeidheid uit je lichaam. Daarnaast is rust nemen essentieel om gelukkiger te zijn. Ga dus op tijd naar bed, zo heb je de dag erna meer energie. Want meer energie staat voor meer geluk. (bron: Jobat)