ma 30 mei 2022

Ester Leibbrand is tijdens haar feestelijke afscheidsreceptie als voorzitter van Noloc, namens de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ester ontving de onderscheiding uit handen van de heer Peter Rehwinkel, waarnemend burgemeester van de gemeente Dijk en Waard.

Ester ontving de onderscheiding vanwege haar bijzondere verdiensten en jarenlange inzet voor Noloc sinds haar aantreden in mei 2012. Onder haar leiderschap heeft Noloc zich ontwikkeld tot een professionele en bekende beroepsvereniging. Dankzij haar tomeloze inzet, strategische blik en hands on mentaliteit heeft ze ervoor gezorgd dat het vakgebied van loopbaanontwikkeling volwassen is geworden en nu als vanzelfsprekend op de kaart staat.

De afgelopen 10 jaar is Noloc uitgegroeid tot een beroepsvereniging met zo’n 3500 leden en heeft er een sterke professionaliseringsslag plaatsgevonden. Noloc wordt, als het gaat om loopbaanontwikkeling, gezien als dé gesprekspartner voor overheid, werkgevers en werknemers en dat is mede te danken aan de inzet van Ester. Het samenvoegen van het CMI- en het Noloc keurmerk heeft geresulteerd in een kwaliteitskeurmerk dat het beroep van de loopbaanprofessional op de kaart zet. Zowel binnen de vereniging als daarbuiten, en zowel op nationaal als internationaal niveau, heeft Ester een initiërende, stimulerende en verbindende rol gespeeld bij het uitdragen van het belang van kwalitatief goede loopbaanbegeleiding. Een prachtige prestatie die nu is beloond met een koninklijke onderscheiding. (bron: Noloc)