Ontdekken

Als kind valt er enorm veel te ontdekken. Alles is nieuw. Je hele leven is erop gericht dat je gaat ontdekken, hierdoor leer je. Als je ouder wordt dan valt er nog steeds veel te ontdekken, soms moet je hier actiever naar op zoek. Ontdekken kan je doen om verschillende redenen. Zoek je naar nieuwe ervaringen, wil je persoonlijke groei, wil je lol hebben, of jezelf uitdagen? Soms wordt je iets opgedrongen om te ontdekken,
bijvoorbeeld een ziekte, een ontslag of een verlies van een dierbare.

Ontdekken vraagt om een open en een nieuwsgierige houding. Twee artikelen hebben als onderwerp ‘nieuwsgierigheid’. Jack van Minden schrijft over de drijfveer ‘nieuwsgierigheid’, het ‘ingebouwde’ mechanisme achter de wil om te weten. Margot van Brakel schreef het artikel ‘Hoe blijf ik relevant? Een toekomst in veranderde tijden. Zij nodigt je uit om radicaal nieuwsgierig te zijn, door voortdurend vragen te stellen, te onderzoeken en te ontdekken. Marieke Genard schrijft hoe jongeren in het Talentenatelier of TAJO leren door te ontdekken.

Iets anders is het artikel van Heidi Los, zelf ondernemersdochter. Zij heeft onderzoek gedaan naar de impact die het op iemand heeft om op te groeien in een ondernemersgezin. Martin Reekers heeft voor LoopbaanVisie Lexter Woodley geïnterviewd over de rolverdeling tussen stellen waarvan de vrouw meer verdient dan de man. Wil je iets ontdekken over effectiever coachen, lees dan het artikel van Sandra Doeze-Jager en Simone Schenk over vragen die werken en breinkennis. Ellen Koop-Spoor, Kara Vloet en Mariëlle Rosendaal schrijven over hybride professionals in Brainport regio Eindhoven, hoe zij het leraren tekort willen opvangen.

Wil je ontdekken wat je als redacteur van LoopbaanVisie allemaal kan doen? Wij zijn op zoek naar nieuwe redacteuren. Als redacteur ben je onderdeel van een heel erg leuk redactieteam. Wij vergaderen vier keer per jaar online en eenmaal per jaar komen wij een hele dag live bij elkaar samen met de adviesraad van LoopbaanVisie. Die dag bespreken wij de inhoud en de thema’s van het volgende jaar onder het genot van een stukje vlaai, een kopje koffie of thee en een hapje en een drankje. Houd jij van schrijven, ben jij gepassioneerd over een specifiek onderdeel van ons vakgebied, wil je mensen interviewen en daar een artikel over schrijven? Wil jij ‘ontdekken’ of je onderdeel wilt worden van onze redactie? Bel of app mij dan via telefoon 06-24614246.

Lotte Leukenhaus is gestopt als redactielid. Wij danken haar heel erg voor alle mooie bijdragen en de inbreng die zij heeft geleverd aan LoopbaanVisie de afgelopen jaren.

Veel leesplezier.

Marlies van Venrooij
Hoofdredacteur LoopbaanVisie
hoofdredacteur@loopbaan-visie.nl

INHOUD

ONTDEKKEN

PRAKTIJK

KENNIS & KUNDE

OPINIE & DISCUSSIE