Het is zomerperiode, een tijd van ontspanning en vakantie. Wat is er nu beter dan te genieten van je vrije tijd en tegelijkertijd waardevolle inzichten op te doen over werk en carrière? Podcasts bieden de mogelijkheid om te ontspannen en tegelijkertijd je kennis en vaardigheden uit te breiden. Denk aan thema’s als werkgeluk, ondernemerschap en persoonlijk succes.

#1 Happy@Work podcast
Loopbaanpsycholoog Sandy van Aert heeft een podcastserie over werkgeluk, blij zijn met je werk en minder stress ervaren op je werkplek. Je krijgt in 20 minuten praktische en concrete tips om direct jouw (werk) geluk te vergroten. Het zijn toegankelijke afleveringen met onderwerpen die voor veel mensen herkenbaar zijn. Een aanrader als je meer zelfregie wilt creëren in je leven.

#2 De psychologie van Succes podcast
Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach geven in de Psychologie van Succes Podcast wekelijks antwoord op vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, groei, stress, mindset, belemmerende gedachten, patronen doorbreken en andere uitdagingen in je leven. Deze podcast biedt waardevolle inzichten en praktische tips om persoonlijk succes te bereiken en uitdagingen in het leven aan te pakken.

#3 Omdenken op het werk
In deze podcastserie gaan de mensen van Omdenken in gesprek met mensen die fundamenteel anders durven te denken, en vooral te dóen als het gaat om werk. Luister hier naar de verhalen van dwarsdenkers, pioniers, durfals, weirdo’s, kortom: omdenkers.

#4 De Ben Tiggelaar Podcast
Ben Tiggelaar, bestseller-auteur en gedragswetenschapper, geeft in zijn podcast inzicht in en inspiratie over leiderschap, gedrag en verandering. Hij interviewt wetenschappers over persoonlijke en professionele groei. Ook deelt hij in elke aflevering een interessante gast een waardevolle werk- of mediatip.

#5 Werkprofessor | BNR
In deze podcast van BNR met Wendy van Ierschot krijg je recente wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag geserveerd. Direct toepasbaar op je werk en in je organisatie.

#6 De Droombaan Podcast
In De Droombaan Podcast interviewt Julia Wiggers, oprichten van het carrièreplatform Van Begin Tot Baan, mensen die hun droombaan hebben gevonden. Ze vertellen hun verhalen en geven tips over hoe je zelf je droombaan kunt vinden.

Dus neem een moment voor jezelf en laat je inspireren door deze podcasts. Veel luisterplezier! (bron: Exactpi)