Een gids voor plezier en voldoening in de tweede helft van je loopbaan
Als je maar lang genoeg ademt, glij je vanzelf in de tweede helft van je (werk)leven. En dat kan met een WOW-gevoel, een spark of joy. Niet elke dag, maar wel met betekenis zinvolle contacten en plezier. Wat kun jij hier zelf in betekenen? Daar gaat het in dit boek over. Het geeft je inzichten in de soms schokkende beelden en (deels) geruststellende feiten vanuit de wetenschap. Ook geeft het handvatten voor hoe je op eigen wijze diepgang en voortgang kunt geven aan die tweede helft van je loopbaan.In dit boek geef ik je handvatten om zelf het stuur ter hand te nemen om van je tweede en zelfs derde helft een nog mooiere tijd te maken dan de eerste! Dit boek is een boek dat je kunt lezen als je merkt dat je (te) vaak cynisch reageert op (wéér) een organisatieverandering, of gewoon, omdat je tot aan, en ná je pensioen lekker wilt blijven werken. En lekker in je vel wilt zitten. Want het gaat ook over de groeiende groep gepensioneerden die (deels) blijven werken: hoe doe je dat duurzaam en met plezier? Daar lees je in dit boek over!

Ik wens je veel plezier: de een zal de wetenschappelijke onderbouwing wat meer ter harte nemen en een ander zal meer hebben aan de praktische tips. Tussen de teksten door staan aanmoedigingen om zelf aan de slag te gaan, praktische handvatten. De moraal van het verhaal: het beste moet nog komen!

Over de auteur
Dr. Klaske Veth is lector Leiderschap & Duurzaam Werken bij de Hanzehogeschool in Groningen en bij AOG School of Management inhoudelijk verantwoordelijk voor de Leergangen Nieuw Leiderschap in Organisaties en HR Strategie & Leiderschap. Zij richt zich binnen haar lectoraat op de onderzoekslijnen Well-being@Work (W@W), (Zelf)Leiderschap en Inclusief werken. Hieronder vallen thema’s als (sociaal psychologisch) HRM, vitaliteit, healthy ageing, (persoonlijk) leiderschap en sociale impact. Haar purpose is extra gezonde jaren toe te voegen voor alle werkenden aan de steeds langer durende loopbaan, tot aan en ná het pensioen. Daarvoor deelt ze graag inzichten uit de wetenschap met werkenden uit het werkveld.

Ook verzorgt ze colleges binnen diverse master- en (post) bacheloropleidingen. Ze heeft (in) diverse (inter)nationale (wetenschappelijke) vakbladen en boeken gepubliceerd en op (wetenschappelijke) conferenties in buiten- en binnenland en in het werkveld gepresenteerd. Tijdens haar loopbaan is zij gepromoveerd bij de Radboud Universiteit in Nijmegen met The Driving Power of Development – HRM and Employee Outcomes Across the Life-Span (genomineerd voor beste dissertatie op International HRM congres).

Zij heeft gewerkt in diverse (leidinggevende HR-)functies en sectoren. Aan de Universiteit van Utrecht heeft ze onder andere de postdoctorale opleiding Coaching en Consulting in Context afgerond. Haar initiële opleiding Management & Organisatiewetenschappen heeft ze (‘met genoegen’) afgerond aan de Universiteit van Tilburg.

In samenwerking met Heart Media mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 10 juli. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.